Na festivalu u Cannesu pucano startnim pištoljem

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Jedan muškarac uhićen je u petak na filmskom festivalu u Cannesu nakon što je ispalio startni pištolj tijekom televizijskog prijenosa na rivi s drvoredom palmi, natjeravši glumce Christopha Waltza i Daniela Auteuila da potrče u zaklon.

Francuska televizija Canal+ intervjuirala je na obali austrijskog glumca Waltza, dobitnika Oscara, i francuskog glumca Auteuila u svojim večernjim vijestima pred publikom kada je muškarac ispalio dva puta u zrak. 

"Tjelesni čuvari su skočili preko ograde u publiku i bacili ga na zemlju. Policija je došla i rekla svima da bježe jer je imao granatu u ruci", rekao je svjedok Arthur Laiguesse Reutersu.

Policija je uhitila muškarca i utvrdila da nosi lažnu granatu i nož, priopćile su vlasti. "Izgleda da se radi o ludom tipu", rekao je policijski izvor.

Nakon što je muškarac odveden producenti showa su rekli publici da će se program nastaviti: "Show se mora nastaviti".

Pucnjava je drugi sigurnosni incident trećega dana 12-dnevnog festivala, najveće svjetske filmske priredbe koja privlači tisuće glumaca, redatelja, novinara i ljubitelja filma. Policijski izvor je rekao kako je 1,4 milijun dolara vrijedan nakit Chopard namijenjen ukrašavanju filmskih zvijezda ukraden iz sobe u Suite Novotel hotelu tijekom noći na četvrtak.

Chopard je priopćio da se glede vrijednosti pretjeralo te da nakit nije bio namijenjen glumicama ne dajući drugih pojedinosti. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter