Na "Eurosonicu" nastupaju Jonathan i Them Moose Rush

Jonathan
Jonathan

Na ovogodišnjem "Eurosonicu", europskom showcase festivalu u Nizozemskoj predstavit će se bendovi nove hrvatske suvremene autorske glazbe Them Moose Rush i Jonathan, pred više od 1000 glazbenih profesionalaca i publikom iz  cijeloga svijeta, priopćili su u srijedu organizatori INmusic festivala.

Bendovi koji su se domaćoj publici predstavili i na INmusic festivalu, bjelovarski Them Moose Rush, pobjednik natječaja "Zasviraj sa Žujom 2014." i riječki indie bend Jonathan, predstavit će se na festivalu u Groningenu 14. siječnja.

Glazbeni portal Noisey izdvaja ih kao energične perspektivne bendove ističući kako "Them Moose Rush kombinira heavy metal, gitarističke rifove sedamdesetih i elemente progresivnog rocka, i na taj način ostvaruju jedinstveni zvuk te svojom originalnošću mijenjaju standardnu percepciju rock tria", stoji u priopćenju.

Također ocjenjuju kako je Jonathan sa samo nekoliko prvih pjesama osvojio domaću publiku i medije, dodajući da su nastupima pokazali kvalitetu benda čija jedinstvenost proizlazi iz posebnosti svakog člana, a čime odstupaju od klasičnih žanrovskih kategorija.

Natječaj "Zasviraj sa Žujom" kao polazišna točka za autorske bendove, pruža im priliku da se predstave pred rastućom festivalskom publikom te im se otvaraju nove prilike. Zahvaljujući pobjedi Them Moose Rush je nastupio na INmusicu 2014. godine, te su nastupili na jubilarnom izdanju INmusica 2015., a pjesma im se našla i na službenom festivalskom promotivnom videu.

I ove godine bit će organiziran natječaj "Zasviraj sa Žujom" pa su svi autorski bendovi pozvani da pripreme pjesmu i video jer prijave za natječaj počinju uskoro.

Eurosonic festival održava se od 13. do 16. siječnja gdje će se na 36 pozornica predstaviti više od 300 izvođača. Privuče oko 40.000 posjetitelja i stotine glazbenih stručnjaka iz raznih dijelova svijeta.

Eurosonic festival dio je Eurosonic Noorderslag platforme za povezivanje europskih glazbenika koja mladim talentima pomaže probiti se na međunarodnom tržištu te je dio najrelevantije konferencije profesionalaca u glazbenoj industriji.

Prije svjetske popularnosti, na Eurosonicu su nastupili Adele, George Ezra, Hozier, Bastille, James Blake, Royal Blood i drugi.

Na festivalu, uz niz panela i tribina o najaktualnijim temama u glazbenoj industriji, prezentira se različitost i bogatstvo glazbenih talenata iz raznih dijelova Europe.  U 2016. posebni tematski naglasak stavljen je na 13 zemalja istočne srednje Europe (CEE regije) među kojima se nalazi i Hrvatska.

INmusic više od pet godina podržava glazbeni razvoj domaćih glazbenih talenata i iznimno su sretni zbog njihovog uspjeha na međunarodnoj sceni, stoji u njihovom priopćenju.

INmusic festival održat će se od 20. do 22. lipnja 2016. godine na Jarunu u Zagrebu, a koji će između mnogobrojnih glazbenika uveličati Florence The Machine, PJ Harvey, Yeasayer, Pat Thomas and Kwashibu Area Band, pobjednik natječaja "Zasviraj sa Žujom 2016"... (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter