Na europskoj Univezijadi u Rijeci 1.500 studenata

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Rijeka će, kao domaćin Europskih sveučilišnih igara 2016. godine uz Zagreb, ugostiti više od 1.500 studenata iz 45 zemalja, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinstvo u Rijeci organiziranoj povodom dobivanja domaćinstva igara na sastanku EUSA-e (Europske sveučilišne sportske asocijacije) u Ljubljani prošlog tjedna.

Ukupno će na igrama sudjelovati oko 4.000 studenata s više od 200 sveučilišta.

Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel je ustvrdio da je jedan od bitnih činitelja koji je presudio u donošenju odluke o domaćinstvu bila činjenica da je Riječki sveučilišni sportski savez do sad uspješno organizirao niz natjecanja u odbojci i rukometu.

Bitna je bila i spremnost sportskih objekata u kojima će se održavati igre, rekao je Obersnel. Istaknuo je da natjecanje ne zahtijeva dodatna ulaganja, osim u održavanje postojećih objekata. Korist za grad je višestruka, posebno na turističkom i promidžbenom polju, rekao je.

Rektor Sveučilišta u Rijeci Pero Lučin je ustvrdio da će domaćinstvo ubrzati izgradnju objekata studentskog smještaja u Sveučilišnom kampusu u Rijeci, ali i pozicionirati sveučilišni sport kao jedan od stupova Strategije razvoja Sveučilišta u idućih sedam godina.

Protukandidat Rijeci i Zagrebu bila je portugalska Coimbra. Prve Europske sveučilišne igre su održane 2012. godine u Cordobi, a druge će se održati 2014. u Rotterdamu. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter