Na dva kotača niz uličice grada Velog Jože

Stiže oko 150 avanturista iz Hrvatske, Slovenije i Italije (M. ANGELINI)
Stiže oko 150 avanturista iz Hrvatske, Slovenije i Italije (M. ANGELINI)

Od 14. do 15. lipnja u Motovunu će se prvi put održati biciklistička spust utrka "Motovun Downtown 2014" u organizaciji Udruge mladih Motovuna i pod pokroviteljstvom Općine i njezine Turističke zajednice. Uske kamenite uličice grada Velog Jože pretvaraju se u stazu sa skakaonicama i rampama. Ulogu ponovno dobivaju višestoljetne zidine. U borbi s vremenom i psihofizičkom kondicijom njih će, za razliku od prošlih vremena i vojnika, pokušati savladati ekstremisti na dva kotača.

Grad terana i tartufa pretvara se u svojevrsni ring - stiže oko 150 avanturista iz Hrvatske, Slovenije i Italije. Sudionici prve utrke u biciklističkom spustu "Motovun Downtown" imaju na raspolaganju zanimljivu i adrenalinski ispunjenu stazu dužine 1,1 kilometar. Start je u srcu Motovuna, a biciklisti će kroz vijugave, kamenite uličice stići do podnožja srednjovjekovnog gradića. Gledateljima se nudi mogućnost da s raznih pozicija, zidića i puteljaka prate vratolomnu i uzbudljivu utrku.

Hrvatski vozači borit će se za Kup Hrvatske u disciplini spust Hrvatskog biciklističkog saveza, dok će se s inozemnim vozačima natjecati u osvajanju novčanih nagrada prema propisima HBS-a te pehara za "Motovun Downtown 2014". Prijave natjecatelja već su krenule, ostaju otvorene do utorka, 10. lipnja. Vozačima je omogućeno besplatno noćenje u kampu u neposrednoj blizini cilja.

Prvog dana događanja, u subotu, 14. lipnja, u 8 sati na rasporedu je on-foot inspekcija staze i prijave uz podizanje brojeva. Slijede službeni treninzi, a dan završava zabavnim programom.

U nedjelju su na rasporedu kvalifikacijska utrka od 12 sati te veliko finale koje starta u 16 sati. Proglašenje pobjednika uz podjelu nagrada planirano je u 18.30. (D. P.)


Podijeli: Facebook Twiter