Na dva kotača na Feštu od smokava i Obrtnički sajam

"Jug na dva kotača" - biciklom po Puljštini
"Jug na dva kotača" - biciklom po Puljštini

Biciklijada "Jug na dva kotača" u subotu će doživjeti svoje peto izdanje - ljubitelji bicikla vozit će sjevernim područjem općine Marčana i južnim općine Barban, dvjema rutama, a usput će obići i 10. Feštu smokve i smokvenjaka u Barbanu te 7. Barbanski obrtnički sajam. Program manifestacije, koju organiziraju turističke zajednice južne Istre - Pula, Medulin, Ližnjan, Vodnjan, Fažana Marčana i Barban - predstavile su jučer u Puli Renata Kuharić, voditeljica projekta iz TZ-a Medulina, Maja Percan Milohanić ispred TZ-a Marčane i Danijela Kontošić predstavljajući TZ Barbana.

Kraća i duža ruta

- Organizirane su dvije rute, kraća od 17 kilometara i duža od 39 kilometara. Obje startaju u Divšićima, kraća završava u Barbanu na fešti smokava i obrtničkom sajmu, a sudionici duže rute vratit će se biciklima u Divšiće, rekla je Percan Milohanić.

Okupljanje biciklista je na igralištu Osnovne škole Divšići u podne, od kada su otvorene i prijave, a start je predviđen u 13 sati. Sudionici se mogu prijaviti i unaprijed, preko stranice www.pulainfo.hr.

- Dolazak u Barban je oko 15 sati, kada se već zahuktava Fešta smokve i smokvenjaka, dok se dvodnevni Barbanski obrtnički sajam otvara već u petak. To su manifestacije od velikog značaja za Barbanštinu i već sada imamo 40-ak prijavljenih izlagača. Nakon razgledavanja sajma i kušanja delicija od smokava, sudionici duže rute nastavljaju za Divšiće, a sudionici kraće u Divšiće stižu organiziranim prijevozom na zajedničku večeru, rekla je Kontošić. Sve sudionike očekuje marenda i zabava u Divšićima. U slučaju kiše biciklijada će se održati tjedan dana kasnije.

Da bi organizatori osigurali što više sudionika, organizirali su i tombolu, a izvlačenje će biti 17. listopada u Medulinu, na posljednjoj biciklijadi ovogodišnjeg ciklusa. Pravo sudjelovanja na tomboli imat će oni koji su u kartončiću sakupili četiri od šest pečata s biciklijada. Do sada su održane biciklijada u Puli u travnju, u Fažani i Vodnjanu u svibnju, u Šišanu u lipnju, a kako slijede još dvije, svi koji su prikupili barem dva pečata još imaju šanse za osvajanje nagrada. Pečat se dobiva tijekom prijava uoči biciklijade.

Bogata tombola

- Do sada je prosjek po biciklijadi bio 200-tinjak sudionika. Glavna nagrada tombole bit će poklon-bon od 3.000 kuna za kupnju sportske opreme kod jednog od sponzora manifestacije, druga nagrada je bon od 1.500 kuna, treća bon od 1.000 kuna te čitav niz manjih nagrada poput sportske opreme ili izleta, rekla je Kuharić. (Z. STRAHINJA)


Podijeli: Facebook Twiter