Na dnevnom redu Sabora još nema prijedloga o novim ministrima

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Šef Kluba zastupnika Mosta Miroslav Šimić izjavio je u srijedu nakon sjednice proširenog Predsjedništva Hrvatskog sabora kako su utvrđivali dnevni red predstojeće saborske sjednice, koja započinje iduće srijede, rekavši da se na dnevnom redu još uvijek ne nalazi prijedlog novih ministara, ali im je predsjednik Sabora Goran Jandroković najavio da će takav prijedlog doći iz Vlade te će biti odmah uvršten u dnevni red.

"Što se tiče imenovanja ministara, imamo samo usmeno obećanje predsjednika Sabora da će materijali stići do početka sjednice, odnosno do srijede. nadam se da će tako i biti", rekao je Šimić novinarima.

Mišljenja je kako su novi ministri trebali biti još odavno "odrađeni". "Mi u ovom trenutku imamo državne tajnike koji upravljaju ministarstvima koji imaju bitno sužene ovlasti u odnosu na ministre i to nije dobra situacija za Hrvatsku u normalnim okolnostima, a kamo li u okolnostima Agrokora i svega što se oko toga događa i što saznajemo gotovo svaki dan", ističe Šimić.

Napomenuo je kako se Mostov prijedlog Ovršnog zakona trenutno nalazi na 45. mjestu dnevnog reda. "Predložili smo danas da se o tome raspravlja što prije, ako je moguće i idućeg tjedna", kaže Šimić.

Na pitanje misli li da je to namjerno učinjeno uzvratio je kako u to ne želi vjerovati.

Upitan o navodnoj HDZ-ovoj novoj parlamentarnoj većini šef Kluba zastupnika Mosta rekao je kako o toj većini sluša otkad je premijer Andrej Plenković smijenio Mostove ministre.

"Sad znamo da ne govori istinu. Govori li danas istinu kad govori da ima većinu saznat ćemo slijedeći tjedan, no iz sadašnjeg iskustva nemamo razloga vjerovati", poručio je Šimić. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter