Na Dimensionsu i Larry Heard aka Mr. Fingers


Nakon što su prije mjesec dana objavili prvi popis od 80-ak izvođača ovoljetnog petog izdanja Dimensions festivala, predvođenog kultnim britanskim sastavom Massive Attack, koji će ovaj festival otvoriti nastupom u pulskoj Areni u srijedu 24. kolovoza, jučer su britansko-hrvatski organizatori otkrili novih 40 internacionalnih i regionalnih izvođačkih imena koji će od 25. do 28. kolovoza nastupiti na i uokolo štinjanske tvrđave Punta Christo.

Njih predvodi čikaški pionir house glazbe Larry Heard, poznat i kao Mr. Fingers, a pod tim umjetničkim imenom nastup uživo održat će nakon više od 20 godina. Niz novoobjavljenih gostiju nastavlja saksofonist Kamasi Washington, koji će se pridružiti Massive Attacku na koncertu otvorenja u Areni, gdje će nastupiti i Moodyman.

Listu štinjanskih izvođača nastavlja Octave One, koji će pomicati granice između funka, soula i techna, dok će se Richie Hawtin pobrinuti za usijanje 'Moata' posegni 100-postotnim techno setom. Za petodnevnog festivala bit će mjesta i za Rona Trenta, glavnog igrača Body II Soula, zvučnog križara Daniela Averyja, norveške selektore DJ Fett Burgera & DJ Sottofetta, kao i Midlanda koji će  putovati između disca, funk soula i klasičnih house zvukova.

Pridružuje se i šef Mosaic Recordsa, Steve O’Sullivan, kao i istraživački elektronički duo Darkstar te detroitska ikona Mike Huckaby. Dub znalcu The Bugu pridružit će se hvaljena izraelska MC Miss Red, a zaštitno lice Swamp81-a, Loefah, kao i Benji B, plovit će mračnim i dubokim bass vodama. Svježu dozu techna donijet će naš Petar Dundov i minhenski kolektiv Zenker Brothers; italo disco ugođaj Intergalactic Gary, a zlatne melodije 'groove-gospodari' Derek Plaslaiko i Dan Shake.

Nešto drugačije zvukove dostavit će Dele Sosimi sa svojim afrobeat orkestrom, švedski ljetni zabavljači Mount Liberation Unlimited i domaće perjanice Ilija Rudman, Miss Sunshine i Cuisine Dub, a tu su i Seiji Tapes.

Jučerašnju objavu imena zaključuju Sam Binga, zatim prva dama NTS Radija Beatrice Dillion, Echocordov Kenneth Christiansen i osnivač Fila Brazilla Steve Cobby, te novi i stari ambasadori festivala: United Vibrations, Danny Scrilla, Rhythm Section Contours, Fixate, Mimi, Labud, Ganik, Novell, Leftfoot, Gilla, The Menendez Brothers, Al Zander, Joe Rolet, Barry Smyth, Andwot, Marshmello. (Z. ANGELESKI)


Podijeli: Facebook Twiter