Na Dimensionsu i 20 party brodova

Brodovi će danonoćno ploviti obalom pulskog zaljeva i oko Brijuna
Brodovi će danonoćno ploviti obalom pulskog zaljeva i oko Brijuna

Nakon što je već objavljen program petog izdanja Dimensions festivala koji će se na štinjanskom poluotoku održati od 25. do 28. kolovoza (otvaraju ga 24. kolovoza u pulskoj Areni Massive Attack) , uz osam pozornica na i uokolo tvrđave Punta Christo, iz festivalske štinjanske luke, priopćili su jučer organizatori, isplovit će i 20 party brodova kojima će "kormilariti" neke od najvećih izdavačkih kuća, kolektiva i glazbenih medija iz svijeta elektroničke glazbe kao što su Hessle Audio, Exit Records, Eglo Records, Resident Advisor, The Hydra, Dance Tunnel, Feelings i Ampere. Brodovi će danonoćno ploviti obalom pulskog zaljeva i Brijuna, s polazišnom točkom u luci ispod tvrđave Punta Christo.

Već prvog festivalskog dana u četvrtak 25. kolovoza u podne prvi na redu su Kahn i DJ Spinn koji će predstaviti stockholmski Strom Festival. Istog dana na redu je i poznata londonska izdavačka kuća Hessle Audio na čelu sa svojim vodećim triom koji čine Ben UFO, Pangaea i Pearson Sound. Morski put u petak 26. kolovoza otvara Midland, Dan Shake i Andrew Hill predstavljajući popularnu klupsku večer Abandon Silence iz Liverpoola, a plovit će i glazbena institucija Sub Club iz Glasgowa, kao i predvodnici londonske underground scene Dance Tunnel, koji će predstaviti neke od njima najdražih glazbenika. Jaku će posadu imati i izdavačka kuća Eglo Records, na čelu s Alexanderom Nutom te Henryjem Wuom, K15 i Sassy J.

Brod Resident Advisora, jednog od važnijih medija elektroničke glazbe isplovit će u subotu 27. kolovoza popodne na čelu s Jeremyjem Undergroundom i Suzanne Kraft te njihovim soul i disco zvukom. Drum and bass bit će istog dana zastupljen na brodu Exit Records, a njime će upravljati dBridge, Alix Perez, Skeptical, Fixate i SP:MC. Londonsku house scenu predstavit će The Hydra klub i klupska večer, a tim brodom će kormilariti Daniel Avery i Dolan Bergin, uz poseban set o povijesti čikaške scene kojeg sprema Loefah.

U nedjelju 28. kolovoza, zadnjeg dana festivala, prvi iz luke isplovljava We Bring You brod na čelu s funky kapetanom Rahaanom uz niz gostiju. Sestrinski Outlook festival, koji kreće tjedan dana nakon Dimensionsa, predstavit će svoj masni bass zvuk nastupima The Buga feat Miss Red, Sama Bingae i Hodgea. Ljubitelji klasičnog house zvuka posebno će uživati na Mood II Swing brodu, a kao posljednji u floti, na pučinu će u nedjelju ploviti Dimensions brod uz techno i electro velikane Intergalactic Garyja i DJ Stingraya. (Z. ANGELESKI)


Podijeli: Facebook Twiter