Na derbi što ranije, prije gužvi s Pulske noći

Na stadion treba doći ranije i zbog novih brojača na ulazima (D. MEMEDOVIĆ)
Na stadion treba doći ranije i zbog novih brojača na ulazima (D. MEMEDOVIĆ)

Za sutra predviđen nogometni dvoboj na Gradskom stadionu Aldo Drosina između Istre 1961 i zagrebačkog Dinama u 21 sat, uobičajeno je proglašen susretom visokog rizika pa će područje oko stadiona, ali i cijela Pula biti pod nadzorom jakih snaga sigurnosti i policije. Kao i kod svakog gostovanja Dinama, Hajduka i Rijeke, tako i ovog puta dolazak u Pulu najbolje hrvatske momčadi sa sobom vuče posebne i pojačane mjere osiguranja i nadzora jer će policija poduzimati niz zakonskih mjera i radnji da bi ova utakmica protekla u najboljem redu sa sigurnosnog aspekta.

Sukladno gostovanju najbolje momčadi hrvatskog prvenstva u posljednjih deset godina i vjerojatnom sudioniku ovogodišnje Lige prvaka, na "Drosini" se očekuje velik odaziv gledatelja, pogotovo jer se prognozira i lijepo vrijeme. Policijski službenici, stoga će pojačati kontrole na ulascima u grad, ali i u cijelom gradu, a eventualni dolazak gostujućih navijača bit će organiziran praćenjem do stadiona. Između 19 i 24 sata za promet će za sva vozila biti zatvorena ulica Marsovog polja od raskrižja s Cestom prekomorskih brigada (obilaznica) do parkirališta kod Croatia osiguranja.

Posjetiteljima se preporučuje da na stadion dođu ranije da bi se izbjegle prometne gužve, po mogućnosti pješice, te ne bi trebali parkirati vozila na prostorima koji nisu predviđeni za to jer će njihova vozila premještati pauk. Tim više što je u subotu navečer i Pulska noć koja će u starogradsku jezgru privući veliki broj ljudi. Raniji dolazak preporučuje se i zbog novih brojača na ulazima, koji "usporavaju" ulazak na tribine.

Na stadion se ne smije unositi alkoholna pića i pirotehnika. Također, nije dopušten pokušaj ulaska, dolazak i boravak na prostoru sportskog objekta u alkoholiziranom stanju, maskiranje lica kapom, maramom ili na drugi način radi prikrivanja identiteta, pokušaj unošenja, unošenje i isticanje transparenata, zastave ili druge stvari s tekstom, slikom, znakom ili drugim obilježjem kojima se iskazuje ili potiče mržnja ili nasilje na temelju rasne, nacionalne, regionalne ili vjerske pripadnosti. Nije dopušteno ni bacanje predmeta u natjecateljski ili gledateljski prostor, pjevanje pjesama ili dobacivanje poruka čiji sadržaj iskazuje ili potiče mržnju ili nasilje na temelju rasne, nacionalne, regionalne ili vjerske pripadnosti, paljenje i bacanje pirotehničkih sredstava, paljenje ili uništavanje navijačkih rekvizita i drugih predmeta, pokušaj nedopuštenog ulaska ili nedopušten ulazak u natjecateljski ili u gledateljski prostor ili prostor koji je namijenjen sucima ili drugim osobama koje sudjeluju u nogometnoj utakmici. Policija će ovo javno okupljanje snimati. (G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter