Na Dan opcine Bale dobile prvi obiteljski hotel

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Svecana sjednica Opcinskog vijeca i otvaranje prvog obiteljskog hotela La Grisa bili su "tocka na i" subotnjih dogadanja u pitoresknim Balama, održanih u povodu Dana opcine i baljanskog zaštitnika, blaženog Julijana.

Sjednica vijeca održana je na Trgu Tomasa Bemba, a tom su prilikom urucena priznanja zaslužnim gradanima, tvrtkama i institucijama, koji su, kako se culo s govornice, doprinijeli da se dobar glas o ovom prekrasnom gradicu daleko cuje.

Povelju Opcine iz ruku nacelnika Edija Pastrovicchija ove su godine dobili Evica Lovas, Baljanka koja je ponijela i titulu Majke godine, Daniela Peršic, osnivacica udruge Kaktus i osoba zadužena za sve opcinske evente, Fulvio Rustico, donedavni konzul Republike Italije u Rijeci, veliki prijatelj Bala, Ljutvije Muric, vlasnik novootvorenog baljanskog hotela La Grisa, te predstavnici Talijanske unije, Generalnog konzulata Republike Italije u Rijeci, tršcanskog sveucilišta i baljanske Zajednice Talijana.

U pozdravnom govoru župan Ivan Jakovcic je obecao da ce se osobno založiti da se spor o baljanskom priobalju, koji se vodi na relaciji Opcina - država, što prije i bezbolnije riješi. Takoder, istaknuo je i želju da Županija i Bale kreiraju novi tematski park koji ce se temeljiti na ljepotama baljanskog priobalja i bogatstvu njegove flore i faune.

U nastavku svecane sjednice nacelnik Pastrovicchio osvrnuo se na tekuce investicije i rad Opcine, podsjetivši da Bale u ovoj godini u nove projekte ulažu oko tri milijuna kuna, odnosno još 50 milijuna ako se dodaju "vanjski" i privatni projekti.

U župana, i nacelnik Bala iskoristio je prigodu da se za sve ono dobro ucinjeno u Balama zahvali Pliniju Cuccurinu, koji je ovog puta, što nije prošlo nezapaženo, izostao sa svecanosti proslave Dana opcine.

S Trga Tomasa Bemba uzvanici su se preselili desetak metara dalje, u starogradsku ulicu La Grisa. Povod tome bilo je svecano otvorenje istoimenog hotela, u vlasništvu obitelji Melihe i Ljutvija Murica.

Prisutan je bio i prvi covjek hrvatskog turizma Veljko Ostojic, koji je iskoristio prigodu i cestitao investitorima i Opcini. Govoreci o hrvatskom turizmu, Ostojic je rekao da cemo kao zemlja uspjeti onda kada gostima ponudimo doživljaj kojeg ce se oni sjecati citavog života.

Hotel La Grisa nastao je rekonstrukcijom cak osam starih ruševnih kuca, danas medusobno povezanih. Sastoji se od 22 sobe, dva apartmana, wellness centra, restorana i caffe bara, a kako veli Muric, uskoro ce biti otvorena i kušaonica autohtonih proizvoda.

Rekonstrukcija je pocela prije sedam godina, za radove i opremu utrošeno je oko tri milijuna eura, a danas je u hotelu zaposleno 15 djelatnika. Trenutno se u La Grisi odmara 16 gostiju.


Podijeli: Facebook Twiter