Na CT pretrage ceka se 30 do 93 dana

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon objave teksta o cekanjima na pretrage u pulskoj i drugim bolnicama javio nam se citatelj koji veli da na CT glave ceka dulje od 45 dana. Naime, prema navedenim podacima Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi u pulskoj se Opcoj bolnici za sve vrste CT pretraga u prosjeku ceka 45 dana. Rijec je o višeslojnoj kompjutoriziranoj tomografiji.

Citatelj iz Poreca poslao je faksom potvrdu o narudžbi pacijenata prema kojoj ce na CT angiografiju glave i/ili vrata cekati 93 dana. Datum narudžbe stoji 17. veljace, a datum zakazane pretrage 20. svibnja.

Druga pak pacijentica, koja se narucila 2. ožujka za CT kralježnice, na pretragu stiže krajem ovog mjeseca, dakle ceka manje od 30 dana. Doznajemo takoder da se za CT pluca, zakazan ovih dana, ceka 50 dana. Je li 45 dana prosjek cekanja na sve vrste CT pretraga, teško se može provjeriti na osnovi nekoliko primjera, no ocito radi se o bitno razlicitim duljinama cekanja kod svake od navedenih pretraga.

Kod hitnih slucajeva, kao i kod bolnickih pacijenata, pretrage se obavljaju odmah, isticali su više puta u bolnici. Jedna je citateljica portala Glasa Istre upozorila da se vrlo dugo ceka na ultrazvuk štitnjace - deset do dvanaest mjeseci, dok se na pregled štitnjace ceka šest do sedam mjeseci.


Podijeli: Facebook Twiter