Na Cicariji sniježi, ralice u akciji

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na Cicariji su se u petak izmjenjivali kiša i snijeg, koji je poceo padati oko pet sati ujutro. Na sjeverozapadu istarskog krasa, prema Munama, u to vrijeme napadalo je desetak centimetara snijega.

Ekipe zimske službe Istarskih cesta u cišcenje županijskih i lokalnih prometnica krenule su oko 6.30 sati i to iz pravca Buzeta prema granicnom prijelazu Jelovice-Podgorje te iz smjera Lupoglava prema Lanišcu, dok je treca ralica cistila istarski dio stare ceste za Rijeku.

Ceste su tijekom prijepodneva bile prohodne te se promet odvijao neometano, potvrdili su nam i u Jelovicama, na sjeverozapadnom dijelu laniške opcine na granici sa Slovenijom, gdje je oko 13 sati stari i novi snježni pokrivac dosegao 15-ak centimetara visine.

Mještani Cicarije prognozirali su da ce do veceri napadati izmedu 10 i 20 centimetara novog snijega te rekli da ce ovu jesen pamtiti kao jednu od najsnježnijih u posljednjih nekoliko desetljeca.

Prema prognozama, snijeg se ponovo ocekuje u subotu i ponedjeljak pa su ekipe zimske službe Istarskih cesta spremne za nove intervencije, izjavio je nadcestar Denis Damijanic.


Podijeli: Facebook Twiter