Na Cicariji ponovno sniježi

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon jednodnevnog predaha, na Cicariji je oko 11 sati ponovno poceo padati snijeg. Za sada tek lagano sniježi pa na laniškim prometnicama još nisu proglašeni zimski uvjeti. Ceste su prohodne, posute solju i sipinom.

Nocu s utorka na srijedu zbog niskih temperatura koje su se spuštale ispod 0 stupnjeva Celzija i moguce poledice ralice zimske službe Istarskih cesta u 22 sata krenule su na teren posipavajuci kolnik sipinom i solju. Danas ujutro na Cicariji su dodatno cistile snijeg uz cestu prema Vodicama i granicnom prijelazu Jelovice - Podgorje. U Jelovicama se, doznajemo od Draženka Cendaka, zadržalo dvadesetak centimetara starog snijega.

Denis Damijanic, nadcestar pazinske Nadcestarije, zadužene za središnju i sjevernu Istru, kaže da su sinoc ralice upravo zbog niskih nocnih temperatura prošle i citavu Buzeštinu i Pazinštinu. Na posipavanju prometnica u središnjoj i sjevernoj Istri bilo je angažirano sedam ekipa, a utrošeno je 25 tona soli i oko 100 kubika sipine. Sve je spremno za novi snježni val, skladišta se dopunjavaju sipinom i solju. (piše i snimila G. CALIC ŠVERKO)


Podijeli: Facebook Twiter