Na cesti Banjole - Premantura poginula 23-godišnjakinja


Lena Lajić (23) iz Pule, putnica u Fiat Puntu pulske registracije kojim je upravljao 23-godišnjak iz Vodnjana, poginula je u nedjelju ujutro u prometnoj nesreći na Premanturskoj cesti. Osim vozača i poginule djevojke u vozilu su bili 22-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine i 21-godišnjak iz Zagreba. Teške ozljede zadobili su vozač i mladi Zagrepčanin, koji su kolima Hitne medicinske pomoći odvezeni u pulsku Opću bolnicu, gdje su i  zadržani na liječenju. Suvozač, državljanin BiH, nije ozlijeđen.

Zasad nije poznato da li je vozač bio pod utjecajem alkohola, no policija će protiv njega podnijeti kaznenu prijavu zbog izazivanja nesreće s poginulom osobom.

Nesreća se dogodila kada je vozač Fiat Punta, krećući se iz pravca Banjola prema Premanturi, županijskom cestom Banjole - Premantura, na predjelu Šćuza, nakon izlaska iz lijevog zavoja, uslijed neprilagođene brzinr, izgubio nadzor nad vozilom, prešao na suprotnu stranu kolnika te u vožnji najprije udario u prometni znak uz cestu, a potom i u stablo, doznajemo od policije.

Ozlijeđene su iz automobila izvlačili vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe iz Pule koji su na mjesto nesreće došli s dva vozila. Liječnička ekipa pokušala je pomoći teško ozlijeđenoj djevojci, ali je ona na žalost preminula. Njezino je tijelo prevezeno na patologiju u pulsku bolnicu gdje će biti obavljena obdukcija. Na mjesto nesreće izašla je i dežurna zamjenica županijske državne odvjetnice. Očevid je obavila prometna policija, a za trajanja očevida, od 6.15 do 8.30 sati, prometnica je bila zatvorena za promet. Uništeno vozilo s mjesta nesreće odvezla je vučna služba, a kolnik su počistili cestari.

Na mjestu nesreće stravičan je bio prizor Fiata totalno zatučenog lijevom stranom uz stablo bora i tijela preminule djevojke prekriveno plahtom. Nakon što je očevid završen mogli smo bolje osmotriti samo mjesto nesreće na koje su oko 10.30 sati stigli i prijatelji poginule Lene Lajić te zapalili svijeće. (Silva BODLAJ IVAŠIĆ, snimio Neven LAZAREVIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU OD PONEDJELJKA


Podijeli: Facebook Twiter