Na čelu sutlovrečkog vijeća IDS-ovac Adriano Palman

Adriano Palman, Lorena Radovčić i Marko Ljubešić (V. HABEREITER/arhiva)
Adriano Palman, Lorena Radovčić i Marko Ljubešić (V. HABEREITER/arhiva)

Dužnost predsjednika Općinskog vijeća Svetog Lovreča u idućem mandatu obavljat će Adriano Palman s liste IDS-a, dok će potpredsjednik biti Damir Laković s liste Ivana Banića.

Odluka je donijeta na konstituirajućoj sjednici Općinskog vijeća na kojoj je prisegu položilo svih 11 vijećnika: Palman, Lorena Radovčić, Boris Janko, Denis Dodić, Toni Jurcan, Marvin Jurcan s liste IDS-a, Damir Laković, Ivan Terlević i Izidora Radetić s Banićeve liste te Denis Peteh i Patrik Fero s liste SDP-a. Načelnik Marko Ljubešić osvojeni je mandat prepustio kolegi Marvinu Jurcanu, a donačelnik Banić Izidori Radetić.

Za izbor predsjednika i potpredsjednika vijeća pristigla je po jedna kandidatura, ona Palmana i Lakovića, kojeg su predložili vijećnici IDS-a i Banićeve liste. Tajnim glasovanjem, kako nalaže Statut Općine, za predsjednika vijeća jednoglasno je izabran Palman, dok je Laković dobio devet glasova za, jedan je vijećnik bio protiv, a jedan suzdržan.

Zahvaljujući predizbornom dogovoru, većinu u vijeću ima IDS sa šest vijećnika i tri vijećnika s Banićeve liste, dok je oporba SDP. (V. HABEREITER)


Podijeli: Facebook Twiter