Na Campanožu u planu aquapark

Predstavljanje projekta Crispoland
Predstavljanje projekta Crispoland

U Hrvatskoj gospodarskoj komori -Županijskoj komori Pula medulinski načelnik Goran Buić predstavio je projekte koji se planiraju realizirati na području općine.

- Imamo 80 kilometara obale, preko dva milijuna noćenja, predivan Kamenjak te dobru povezanost avioprijevozom i automobilom. Na području Campanoža na 70 hektara planira se zabavni centar s aquaparkom, tematskim parkom, noćnim klubovima, sportskim centrom. Ovim projektom namjerava se produžiti turistička sezona i on može startati čim se osiguraju lokacijske dozvole i dobije pravo građenja jer je 80 posto državnog zemljišta, rekao je Buić.

Kao drugi važan projekt naveo je sportsku zonu Medulin istok na 17 hektara s četiri nogometna igrališta, olimpijskim bazenom, atletskom stazom, teniskim terenima, a sve u cilju otvorenja zimske sezone odnosno dovođenja sportaša na pripreme.

Na području između Vinkurana i Pješčane Uvale planira se butik hotel s četiri zvjezdice, a hotelski resort Glavica trebao bi niknuti na samom ulazu u Kamenjak, no za to područje još nije izrađen UPU.

- Tu je i projekt revitalizacije vinkuranskog kamenoloma gdje bi se održavale manifestacije poput koncerata i brendiralo ga kao područje adrenalinskog sporta odnosno slobodnog penjanja te uspostavio muzej starih alata za obradu kamena. Na četiri hektara između Valdebeka i Vinkurana planira se shopping centar, restorani, barovi, sportski dio, dodao je Buić.

S obzirom da se na Campanožu planira aquapark prezentaciji je nazočio i Alfonso Ribaroccha iz Španjolske, direktor Actionparka koji proizvodi vodene parkove.

- Predlažemo jedinstveni, tematski park s naglaskom na rimskom prijestolonasljedniku Crispu koji je dio medulinske priče. Projekt je rađen vrlo fleksibilno tako da budući investitor može raditi preinake, rekao je Ribaroccha.

Vodeni park ili Crispoland obilovat će sadržajima poput tobogana, raznih tuba za spuštanje, kamikazama, dječjim bazenima s brodovima i delfinima, bazenom s umjetnim valovima, restoranom, kafićima, trgovinom, ambulantom, svlačionicama, sunčalištem u obliku amfiteatra koje se noću pretvara u gledalište, bazenom iz kojeg se noću gledaju filmovi ili pak onim u kojem se noću izvodi naumachia ili predstava borbe brodova prakticirana u rimsko doba, umjetna stijena za penjanje. (Napisala i snimila Tatjana GRBIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter