Na Buzetskim danima 199 natjecatelja

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Broj od 199 prijavljenih natjecatelja, medu kojima je 20-ak formula i prototipova, podatak je koji jamci još jednu uzbudljivu autoutrku u Buzetu, istaknuto je na presici povodom 29. izdanja Buzetskih dana koji se ovoga vikenda održavaju na legendarnoj stazi od Mosta do Penicici.

Damir Rupena, predsjednik kluba, te Branko Bašic, direktor utrke, rekli su da su dolazak potvrdili svi najbolji brdski vozaci Staroga kontinenta, a uz Europsko prvenstvo utrka ce se bodovati za prvenstva Slovenije i Hrvatske, atraktivni austrijski KTM X-bow kup, Europsko prvenstvo povijesnih vozila i Škoda Fabia biodiesel kup. Medu brojnom konkurencijom su i 33 istarska vozaca, od kojih cak 18 Buzecana ili automobilista koji nastupaju za buzetske klubove.



- Dodatnu smo pažnju pridali sigurnosti staze pa je tako uoci utrke postavljeno 2.500 kvadratnih metara novog asfalta i stotinjak metara novih branika. No s obzirom na to da se veci dio prometnice na kojoj se održava utrka nalazi na klizištu, narednih ce godina biti potrebna konkretnija rekonstrukcija ceste ako želimo da buzetska utrka ostane u kalendaru Europskog prvenstva, istaknuo je Bašic.

Da bi se ova utrka približila standardima velikih automobilistickih manifestacija, organizatori su odlucili uciniti korak više: na startu utrke u naselju Most postavit ce se videozid na kojem ce se pratiti dogadanja na stazi, a u pauzama i nakon završetka natjecanja posjetitelji ce se moci zabavljati u velikom šatoru na parkiralištu Mašimova škuja.

Buzetska oktanska zbivanja pocinju u petak tehnickim pregledima i verifikacijom natjecatelja, u subotu su na rasporedu službeni treninzi s pocetkom u 10 sati. Službene vožnje održavaju se u nedjelju: u 9 sati pocinje prva, dok je druga na rasporedu u 13.30. Cijena ulaznice za oba dana je 40 kuna. (S. ŽULIC)

Zatvaranje ceste

Zbog održavanja utrke županijska cesta na dionici Most - Prodani te lokalna cesta prema Svetom Donatu bit ce zatvorene za sav promet u subotu i nedjelju od 8 do 18 sati.


Podijeli: Facebook Twiter