Na Buzeštini od 32 kuće za odmor bazen ima 26

Vila Elena među prvima uvrstila bazen u ponudu (G. ČALIĆ ŠVERKO)
Vila Elena među prvima uvrstila bazen u ponudu (G. ČALIĆ ŠVERKO)

Od 32 kuće za odmor registrirane na buzetskom području čak njih 26 imaju bazen.

- Bazen povećava atraktivnost smještajnog objekta u ljetnim mjesecima, pretežno se kuće za odmor s takvom dodatnom ponudom bolje i lakše pune.

Vlasnici i sami kažu da im se nakon izgradnje bazena povećao booking, odnosno da lakše popunjavaju svoje vile u ljetnim mjesecima, kaže direktorica Turističke zajednice Buzeta Nada Prodan Mraković.

Turisti na Buzeštinu dolaze u potrazi za mirom i netaknutom prirodom. Smještaj u središnjem dijelu Istre ujedno im je odlična baza za obilazak čitavog poluotoka jer sve im je na otprilike sat vremena, a ako smještajni objekt u kojem su odsjeli ima i bazen za osvježenje, tim bolje, kaže nam Prodan Mraković.

Iako veliki broj kuća za odmor ima bazene, iznajmljivači se i dalje zanimaju za mogućnost njegove izgradnje. U buzetskom TZ-u imali su upita za program Ministarstva turizma, Ministarstva poduzetništva i obrta i Hrvatske agencije za malo gospodarstvo i investicije, namijenjen unapređenju ponude turističkog sektora "1.000 bazena za hrvatski turizam" za koji je natječaj otvoren do 30. rujna.

- Na natječaj ne mogu konkurirati fizičke osobe, već obrti ili poduzeća i isključivo oni mogu dobiti potporu ministarstva, pojašnjava Mraković.

Vila Elena na Srnegli kod Buzeta među prvima je na buzetskom području, odmah prilikom otvaranja, uvrstila bazen u svoju ponudu. Iz perspektive sedmogodišnjeg iskustva Roberto Krajcer, koji je sa suprugom Elenom Klarić Krajcer vlasnik Vile Elene, slaže se s tvrdnjom da je bazen jako bitan.

- Kada smo krenuli u turističke vode malo smo se raspitivali i rekli su nam da je bazen jako tražen i olakšava iznajmljivanje. Naša iskustva su to i potvrdila, doista je ljeti presudan. Gosti prvo pitaju za bazen, bez njega je puno teže iznajmiti vilu, a ne može se ni postići neka cijena. Naši gosti dolaze iz Njemačke, Velike Britanije, Belgije, Austrije i traže mir i izdvojenost, rado odlaze na izlete, međutim kada su u vili traže osvježenje u bazenu, priča nam Krajcer.

Takva iskustva imaju i u kući za odmor Beli Mate obitelji Draščić u Svetom Martinu. Nakon što su prije nekoliko godina izgradili vanjski bazen, ali i roštilj, broj noćenja je sa 72 već u prvoj godini skočio na 443! (G. ČALIĆ ŠVERKO)


Podijeli: Facebook Twiter