Na Bunarini trčao 301 natjecatelj


Rekord je obećan, rekord je pao. Na velikom finalu Saucony Zimske lige u trčanju, u organizaciji Maratona Uljanik, pazinskih Trickera i Triatlon saveza Istarske županije, održanom danas na pulskoj Bunarini, nastupio je rekordan 301 natjecatelj u utrci osmog kola, ali i ravno 100 natjecatelja u dvjema dječjim utrkama.

Bio je to više nego dovoljan razlog da se kroz gužvu ponosno, u crvenoj majici s dobro znanim natpisom "Mama, ja sam na Bunarini", kreće glavni organizator pulske utrke Ozren Rnjak. U suradnji sa suradnicima iz Maratona Uljanik, sucima i svim ljubiteljima trčanja koji su pomogli u organizaciji, sve je bilo za "prste polizat'". Baš kao i hrana, piće i druženje koje se odužilo još dugo nakon što je i posljednji trkač prošao ciljem. Počelo je dječjim utrkama zbog čega su nervozni roditelji već u rano jutro autima napunili sva parkirališta oko Bunarine i Verudele.

S mlađarijom za ruku hitali su na start i potom nervozno u mnoštvu dječjih lica tražili ono dobro znano. U međuvremenu Bunarina se punila trkačima za glavnu 6.100 metara dugu utrku koja je ovom prilikom išla novom trasom od Bunarine, preko Saccorgiane, i ne nije ovoga puta tamo bilo morske medvjedice da ih isprati, potom do Punte Verudele i natrag na Bunarinu. Brojka trkača je rasla, rasla, rasla i na koncu su organizatori pred sam start ponosno objavili kako je probijena granica od 300 trkača. Rnjakovo se proročanstvo ispunilo. Pula je postala novi rekorder Zimske lige. A što to u praksi znači, vidjelo se na startu.

Gužva nakon startnog pucnja značila je da se na Bunarini ponovno događa neka velika sportska priredba. Krenuo je pravi ljudski stampedo iz kojega su najbrže izašli i na koncu ciljem na istom mjestu prošli Luka Paliska, Goran Modrušan i Barbara Belušić. Slavili su oni, slavio je nešto kasnije i ukupni pobjednik Robert Juričić, a razloga za slavlje imali su i svi oni koji su pobijedili sebe i uspješno prošli ciljem. Uključujući i frišku dvoransku svjetsku prvakinju na 60 metara za sportaše s invaliditetom Mikelu Ristoski, zatim "vječnog mladića" Josipa Bepa Nadenića i sve ostale koji su sebe pronašli u ovom, iz godine u godinu, sve popularnijem druženju trkača u prirodi. (Roberto CAR, snimio Neven LAZAREVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter