Na Bunarini Slovencu ukradena jahta

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nepoznati pocinitelj ukrao je u noci s cetvrtka na petak s veza u lucici Bunarina milijun kuna vrijednu 11-metarsku jahtu, koja je inace plovila pod slovenskom zastavom. Vlasnik jahte, 51-godišnji slovenski državljanin, prijavio je kradu policiji koja je u Bunarini jucer obavila ocevid.

Rijec je o jahti naziva "Ninika", tipa Cruisers Yachts 340 Express, bijele boje, koja je duga 11.10, a široka 3.4 metra. Kako smo saznali od Franca Batistina iz pulske lucice Bunarina, jahta je bila privezana u nautickom dijelu, no tocno mjesto nije nam htio otkriti.

"Sve što vam mogu reci vec ste saznali od policije. Policija je obavila ocevid, a gdje se tocno nalazila privezana jahta ne mogu vam reci", rekao nam je Batistin.

I od stecajnog upravitelja tvrtke Bunarina, Borisa Debelica, dobili smo informaciju da je policija obavila ocevid.

"Upoznat sam s kradom, i još uvijek traju istražne radnje. Obavljen je obavijesni razgovor s vlasnikom broda, i vidjet cemo što ce policija na koncu utvrditi, odnosno je li brod ukraden ili nije", rekao nam je Debelic. Na upit je li brod bio osiguran nije nam mogao odgovoriti, no potvrdio nam je da je lucica osigurana.

Policija moli gradane da se, ako imaju saznanjima o navedenom dogadaju, jave u pulsku policijsku postaju ili na telefone 192 i 052/532 628, a moguce je i putem elektronske pošte na adresu [email protected]. (M. SARDELIN / S. PERŠIC)


Podijeli: Facebook Twiter