Na Bujštini i dalje dva tima hitne pomoći

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

- Ne dovodi se u pitanje postignut standard u području hitne medicinske pomoći za Bujštinu, sukladno potpisanom sporazumu o sufinanciranju hitne medicinske pomoći iznad standarda, što znači da i dalje ostaju dva tima T1 dvadeset i četiri sata dnevno, a to će vrijediti i za 2013. godinu.

Do daljnjeg se ne prihvaća nikakav prijedlog o eventualnim kadrovskim promjenama u djelatnosti hitne medicinske pomoći, zaključci su to jučerašnje koordinacije gradonačelnika i načelnika Bujštine s načelnikom uprave Istarske županije Valerijom Drandićem, održane u uredu gradonačelnika Umaga.

Drugim riječima, voditeljica Hitne medicinske pomoći u Umagu Jovanka Popović-Glavičić će i dalje obavljati tu funkciju unatoč tome što ju je ravnateljica Zavoda za hitnu medicinu Istarske županije Ksenija Družetić-Božić odlučila smijeniti, kako je rekla, slijedom traženja Upravnog vijeća.

Neće biti ni smjene ravnateljice Družetić-Božić, koju su na nedavnoj sjednici zatražili bujski vijećnici upravo zbog neslužbene informacije o smjeni Popović-Glavičić.

Novinari su o zaključcima informirani putem priopćenja, detaljniju informaciju jučer od Drandića nismo uspjeli dobiti. Bujska vijećnica Jasna Opačak komentirala je da će se nastaviti zalagati za adekvatan standard hitne pomoći na području Bujštine pa i za smjenu Ksenije Družetić-Božić ako se uvjeti u umaškoj hitnoj ponovno promijene na lošije.

- Čvrsto stojim iza stava da Jovanka Popović-Glavičić zaslužuje biti voditeljica umaške hitne, a smjenu Ksenije Družetić-Božić ću tražiti ako se ponovno pogoršaju uvjeti u Umagu, istaknula je Opačak.

Drugi vijećnik koji je najoštrije izložio takav svoj stav na sjednici vijeća, ujedno i predsjednik bujskog Odbora za društvene djelatnosti Oleg Kraljević, kazao je da je to solomonsko rješenje.

- Očigledno se htjelo nešto napraviti i netko je želio kazniti stanovnike Bujštine. Sad ostaje situacija kakvom možemo biti zadovoljni, a ostaje i ravnateljica Ksenija Družetić-Božić.

Ne bih volio da se problemi ponove i mislim da bismo trebali inzistirati na njezinoj smjeni. Dugotrajno rješenje po meni je upravo njena smjena. Dobro je ovo što se sad dogodilo, ali smatram da bismo zajedno s Istarskom županijom i dalje trebali raditi na tome da se nađe netko kvalitetniji koji će imati organizacijske sposobnosti i uvažavati specifičnosti Bujštine po pitanju hitne pomoći. Situacija je privremeno sanirana, ali problem nije riješen, kazao je Kraljević.

Predsjednik bujskog gradskog vijeća Fabrizio Vižintin kazao je da je ova informacija još svježa i da se za službeni stav vijeća tek treba konzultirati s vijećnicima.

Ravnateljica Zavoda za hitnu medicinu Istarske županije dr. Ksenija Družetić-Božić zasad na zaključke s koordinacije gradonačelnika Bujštine i načelnika županijske uprave Valerija Drandića nije imala komentara. (K. FLEGAR)


Podijeli: Facebook Twiter