Na Broadwayu parodija "Pedeset nijansi sive"

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Britanska književna uspješnica "Pedeset nijansi sive", prva knjiga sado-mazo trilogije spisateljice E. L. James popularno nazvana "pornografijom za mame", dobila je svoju broadwaysku inačicu, glazbenu parodiju u kojoj četvero mladih glumaca temi koja je posljednjih godina zaintrigirala mahom žensko čitateljstvo diljem svijeta pristupa s komične strane, piše britanski The Telegraph.

Mjuzikl "Cuff Me: The Fifty Shades of Grey Musical Parody" (Veži me: Glazbena parodija Pedeset nijansi sive), koji će svoju službenu premijeru imati 5. svibnja u njujorškom off-broadway kazalištu Actors Temple Theatre, neautorizirana je produkcija popularnog štiva nastala na inicijativu producenta Tima Flahertyja.

Tekst su prilagodili Bradford McMurran, Jeremiah Albers i Sean Devereux, a u predstavi se četvero mladih glumaca - Matthew Brian Bagley, Laurie Gardner, Alex Gonzalez i Tina Jensen temom eksplicitno erotskih scena koje uključuju elemente seksualnih praksi koje sadrže vezivanje, SM i dominaciju poigravaju na komičan način.

"Odlučili smo se poigrati s temom na način da smo izrazito slikovite knjižne predloške u predstavi učinili samo vrlo komičnima", kazao je Flaherty. To je umanjilo osjećaj nelagode kod publike, a temu, koja zna biti nezgodna, učinilo zabavnom te povremeno čak i smiješnom, pojasnio je.

Za vrijeme 85-minutne predstave glumci bez ikakvih inhibicija "plove" od lika do lika, a mladu "naivku" Anastasiu Steele igra Laurie Elizabeth Gardner. "Svi smo vrlo bliski i izuzetno nam je zabavno zajedno raditi, što nam je pomoglo kod nekih situacija, koje bi inače možda mogle biti malo nezgodne", kazala je Gardner.

Od kad je 2011. objavljena prva knjiga književnog serijala "Pedeset nijansi", tri knjige koje ga čine - "Pedeset nijansi sive", "Pedeset nijansi mračniji" i "Pedeset nijansi oslobođeni" - popele su se na vrh svih bestseller ljestvica diljem svijeta, uključujući Veliku Britaniju i SAD.

Knjige su dosad prodane u više od 70 milijuna primjeraka u svijetu, izdavačka prava otkupilo je 37 zemalja, a njihova su džepna izdanja brzinom prodaje nadmašile čak i serijal o malom čarobnjaku Harryju Potteru. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter