Na Brijunima se očekuje 3.500 posjetitelja

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Za "Dane otvorenih vrata" Javne ustanove Nacionalni park Brijuni, koji se održavaju od 23. do 31. listopada, kao i prethodnih godina vlada veliki interes. Kako doznajemo od Maje Bizjak, koja je zadužena za odnose s javnošću i međunarodnu suradnju NP Brijuni, svi su termini za vikend već popunjeni, a u radnom dijelu tjedna još uvijek ima mjesta.

- Budući da se za subotu i nedjelju najavljuje lijepo sunčano vrijeme i očekujemo oko 2.000 izletnika. U ostatku tjedna bilježimo oko 200 izletnika po danu, prema čemu bi ovogodišnji "Dani otvorenih vrata" NP Brijuni mogli doseći brojku od 3.500 posjetitelja, veli Bizjak.

Među posjetiteljima najviše interesa vlada za turistički obilazak Velikog Brijuna vlakićem u pratnji vodiča. To je izlet prilagođen svim dobnim skupinama, koji kreće s Trga prijateljstva te kroz ribnjak vodi do Safari i Etno parka, nastavlja do ladanjske rimske vile u uvali Verige, pa alejom pinija do 1.600 godina stare masline, Mediteranskog vrta, fotoizložbe Tito na Brijunima, prirodoslovne izložbe i crkvice svetog Germana. (L. S.)


Podijeli: Facebook Twiter