Na Biokovu snijeg i šest stupnjeva ispod ništice

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Snijeg koji je na Biokovu padao u nedjelju navečer te u noći na ponedjeljak, spustio se sasvim nisko i na primorski dio Biokova, doznaje se u ponedjeljak od dežurnog tehničara na odašiljaču HRT-a.

Na najvišem biokovskom vrhu, Svetom Juri, visina snijega je oko 10 centimetara, temperatura se spustila na minus šest Celzijevih stupnjeva, a na višim biokovskim vrhovima kao i na Svetom Juri snijeg i dalje pada.

Potkraj travnja snijeg na Biokovu nije uobičajen, ali nagla zahlađenja znaju biokovske vrhove zabijeliti snijegom i u svibnju.

Biokovska prometnica od Tučepa preko prijevoja Staza do Svetog Jure prekrivena je snijegom i dijelom zaleđena već od predjela Ravna Vlaška, pa se vozačima - ljubiteljima snježnih radosti, ne preporuča vožnja tom cestom koja se danas ne čisti od snijega.

Snijegom prekrivena i dijelom zaleđena Rodićeva cesta - makadamska prometnica od prijevoja Staza prema Kozici i Vrgorcu, izgrađena prije 138 godina kao cestovna veza između Primorja i unutrašnjosti Hrvatske, do daljnjega je neprohodna, izvješćuju iz  Gradskog centra Osejava u Makarskoj. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter