Na biciklu preko granice

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Sjeli su na bicikl i povezali pogranicno podrucje hrvatske i slovenske Istre na krajnjem sjeveru poluotoka. Sudionici svibanjskog rekreativnog biciklistickog maratona, koji je pod nazivom "4. maraton Cicarija" organiziralo Sportsko-kulturno društvo Modras iz slovenskog mjesta Podgorje, "odmjerili" su cak 52 kilometra dugu biciklisticku trasu.

Rekreacijski maraton okupio je rekordna 183 biciklista iz Slovenije, Italije i Hrvatske, šezdeset više nego lani.

Najmladi biciklist utrke, specificne po tome što je pola biciklisticke trase u Hrvatskoj, a pola u Sloveniji, bio je 10-godišnji Jan ?urovic iz Rijeke, a najstariji 72-godišnji Mihael Dodic iz slovenskog mjesta Komenda. Najbrojniji tim bio je ŠD Luka Koper koji je na pogranicno podrucje stigao s cak 15 biciklista.

Start maratona bio je u Podgorju u Sloveniji, a biciklisticka trasa vodila je preko medunarodnog cestovnog granicnog prijelaza Jelovice u Hrvatskoj, preko Vodica, Dana i Bresta do granicnog prijelaza Slum. Tu su biciklisti prešli granicu i ponovo krenuli u unutrašnjost Slovenije preko sela Rakitovec, Zazid, Podpec i Crnotice, a svoju biciklisticku avanturu, završili su u Podgorju. Maraton s nekoliko odmorišta potrajao je puna cetiri sata, a na cilju bicikliste je cekala okrjepa: gulaš od divljaci i grah.

Proljetna biciklisticka manifestacija, koju su financijski podržali Fundacija za šport Slovenije te Mestna obcina Koper, izvrsna je prilika i za turisticku promociju istarskog Krasa s obiju strana granice. Ove godine najbrojniji su bili slovenski biciklisti, no sudeci prema najavama, dogodine bi ih mogli sustici hrvatski zaljubljenici u dva kotaca.


Podijeli: Facebook Twiter