Na biciklističkom maratonu više od 150 sudionika


U subotu i nedjelju, 21. i 22. svibnja, u Rapcu će se treći put zaredom održati Valamar Terra Magica, međunarodna MTB utrka koja je ove godine privukla 150 biciklista iz više od sedam država. 

Sa startom i ciljem ispred hotela Valamar Bellevue, u dva dana sudionici će odvoziti gotovo 90 kilometara kroz zahtjevne, ali istovremeno i čarobne krajolike ovog dijela Istre, najavljuju organizatori iz tvrtke Sport Box. - Sportski izazov i adrenalin u kombinaciji s gotovo idiličnim pejzažima Istre jedan su od ključnih razloga popularnosti ove utrke. Bilo da je riječ o profesionalcima ili rekreativcima, natjecatelji iz različitih dijelova Europe unaprijed planiraju dolazak na ovu utrku. Osim velikog broja rekreativaca, sudjelovanje su najavili slovenski specijalist za maratone Lenart Noč, Austrijanci Heinz Verbnjak i lanjski pobjednik Manuel Pliem, te Veronika Cseh, najbolja mađarska mountainbikerica, ističe Davor Roce, direktor utrke.

Natjecatelji su podijeljeni u kategorije prema dobi: u 1. su kategoriji oni rođeni između 1996. i 2000., u drugoj su rođeni između 1995. i 1971., dok su u trećoj kategoriji rođeni prije 1970. godine. Subotnja etapa, Valamar Terra Magica Intro Stage, koja na dionici Rabac-Labin počinje u 15 sati, duga je 20 kilometara. Start je na obali, a cilj na najvišoj točki u starom dijelu Labina.

Pravi je izazov nedjeljna etapa koja donosi cross-country maraton od 70 kilometara i gotovo 2.000 metara visinske razlike. Start je u 10 sati u Rapcu, na dinamičnoj stazi na kojoj se često izmjenjuju usponi i spustovi, zemljani i kameni puteljci, spore i brze dionice. U trasu maratona uključeni su poznati uspon na Kose, uspon na Pinetu i spust kroz kamenite ulice labinskog starog grada, singletrackovi na Gori Glušić, te spust u uvalu Prtlog do završnog spusta u cilj u Rapcu. Da bi se svima omogućilo da završe utrku neovisno o fizičkoj spremi, utrku je moguće skratiti na dva mjesta, te uspješno završiti dionice od 30, odnosno 50 kilometara, najavljuju organizatori.             U zabavnom dijelu programa bit će organiziran Pasta party, dok će prava fešta uslijediti u nedjelju nakon dodjele nagrada, od 15 sati. Glavni sponzori manifestacije su Turistička zajednica Labin-Rabac i Valamar Riviera. (M. VERMEZOVIĆ IVANOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter