Na bavarskom sajmu turizma već prvog dana velik interes za Hrvatsku

Hrvatska se predstavlja u Njemačkoj (Barbara BAN)
Hrvatska se predstavlja u Njemačkoj (Barbara BAN)

Iako je danas bio tek prvi dan sajma turizma f.re.e. u Münchenu, inače najvećeg sajma turizma u ovoj saveznoj njemačkoj pokrajini otkud u Hrvatsku dolazi najveći broj turista, interes budućih gostiju za Hrvatsku je bio izniman. A taj će se interes sa sigurnošću potvrditi i ovog vikenda kad se na sajmu očekuje najveći broj posjetitelja te velik broj raznih događanja za ljubitelje putovanja, aktivnog odmora, biciklizma te vodenih sportova. Taj je sajam upravo namijenjen svim tim nišama.

- Gledamo kakva je ponuda u Hrvatskoj, jer ponovno namjeravamo doći sa svojim kamperom u rujnu i listopadu - kažu nam Gerd i Sibylla Twardlik iz obližnjeg Passaua. Oni će doći tada, jer je manja gužva, cijene su odlične, a takva je i ponuda.

Predivna Hrvatska

- Već smo bili jednom u Hrvatskoj i prošli smo ju duž cijele obale. Bilo nam je predivno. Sve je savršeno, od prirode, ponude, sadržaja, kažu oni. Na naš upit doživljavaju li još uvijek Hrvatsku kao istočnu Europu, kao što primjerice čine njihovi sugrađani na sjeveru Njemačke, izričito nam odgovaraju niječno. Oni su bili samo jedni od mnogih koji su odmah po otvaranju sajma u srijedu u 10 sati došli do hrvatskog štanda po informacije o kampovima. Kako saznajemo na štandu porečke Plave lagune i umaškog Istraturista, odaziv gostiju je veći od očekivanja, budući da je sredina tjedna i usred radnog dana.

Ipak, nije na svim štandovima u hali posvećenoj Mediteranu bio jednak interes. I dok je gužvica bila na štandu Hrvatske, Italije i Španjolske, zemlje istočnog Mediterana nisu bile te sreće. Egipatski štand, iako je zemlja partner sajmu, bio je žalosno pust, a bolje nije bilo ni na štandovima obližnje Turske. To već dovoljno govori, kao i lani, u kom smjeru će se kretati turistički tokovi u 2017. Već sad buking govori da je interes ogroman. Počeo je vrlo rano, već u rujnu, a već sad su, primjerice, najbolji jadranski kampovi gotovo rasprodani od 15. srpnja do 15. kolovoza. Očekuje se da će 70 posto kapaciteta ljeti biti bukirano već u travnju. (Iz Münchena Barbara BAN)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU OD ČETVRTKA


Podijeli: Facebook Twiter