Na BaRoMusu nastupili Matija Dedić i Darko Jurković

Matija Dedić
Matija Dedić

Treći u nizu koncerata u produkciji 10. BaRoMus festivala održan je sinoć u punoj crkvi sv. Franje. Rovinjskom se auditoriju predstavio duo Matija Dedić (glasovir) i Darko Jurković Charlie (gitara). Za ishodište svog rovinjskog predstavljanja dvojica osebujnih i tijekom cijele večeri vidno inspiriranih umjetnika odabrala su stranice velikog Johanna Sebastiana Bacha.

Umjetnici su odabrali sljedeće skladbe ovog baroknog velemajstora: "Violinski koncert u E-duru BWV 1042", "Siciliana BVW 1031", "Dvoglasna invencija u F-duru BWV 779", "Suita za violončelo u c-molu BWV 1011", "Koncert za čembalo BWV 1056", "Koral Hertz mund tat und leben BWV 147", "Air" iz "Orkestralne suite br. 3 BWV 1068" i "Badinerie" iz "Orkestralne suite br.2, BWV 1067" , a program je premijerno izveden zahvaljujući višegodišnjoj plodonosnoj suradnji Matije Dedića i umjetničkog ravnatelja BaRoMus festivala Domagoja Terzića.

Zahvaljujući raspoloženim glazbenicima i njihovu temeljitom pristupu odabranoj tematici publika je imala priliku uživati u osebujnom pristupu i tumačenju glazbe Johanna Sebastiana Bacha. Naime, upravo je i namjera ovog festivala predstavljanje  umjetnika koji razdoblju baroka u glazbi pristupaju različitim interpretativnim, estetskim i stvaralačkim senzibilitetom. Kroz niz koncerata intencija je pozornog slušatelja upozoriti na aktualnost, pa i suvremenost glazbenih stranca koje su nadživjele povijest.

Duo Dedić-Jurković je ovim ekskluzivnim nastupom jednostavno zadivio okupljene. (N. ORLOVIĆ RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter