Na bankomate postavljali citace i kamere

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dvojica Rijecana i jedan muškarac iz Plaškog osumnjiceni su da su s petoricom odbjeglih Bugara u posljednjih mjesec dana na 12 bankomata postavili citace magnetnih kartica i kamere te u drugim državama podigli vece iznose.

Rijecka policija pronašla je na opatijskom podrucju prije tri dana osobno vozilo bugarskih registarskih oznaka i u njemu predmete koji se dovode u vezu s kriminalnom skupinom.

Petorica Bugara su u bijegu, a uhicena su trojica hrvatskih državljana koja ce u utorak biti privedena u istražni centar Županijskoga suda.

Skupinu se sumnjici za racunalnu prijevaru jer su od 27. srpnja do 28. kolovoza na 12 bankomata postavili tzv. skimmere, to jest citace magnetnih kartica i minijaturne kamere.

Pomocu snimljenih podataka s magnetskih zapisa i PIN-ova prevaranti su u drugim zemljama nekoliko puta podigli vece novcane iznose i pritom oštetili dvije banke. Policija nije otkrila o koliko je novca i o kojim je bankama rijec.

Uredaje su izradili sami, svojom opremom, a u stanovima osumnjicenika pronadena je racunalna oprema te drugi predmeti kojima su se koristili u prijevarama.


Podijeli: Facebook Twiter