Na Aleju Bologne otklizalo oko 5 kubika zemlje

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na Aleju Bologne iza Podsusedskog mosta u Zagrebu otklizalo je oko 5 kubika zemlje na kolnik. U tijeku je uklanjanje zemlje i drveća s prometnice koje obavljaju Zrinjevac i Javna vatrogasna postrojba grada Zagreba.

Zbog sigurnosnih razloga, Alejom Bologne od tunela do čvora Jarek promet teče dvosmjerno, ali samo jednom trakom, izvijestio je danas Ured za upravljanje u hitnim situacijama. Promet, koji tamo trenutno regulira zagrebačka policija, bit će na jednoj traci zatvoren dok se ne stabilizira klizište.

Ured je također izvijestio da je na Radićevom šetalištu došlo do daljnjeg pomaka klizišta. Armiranobetonski zid se nagnuo i prislonio na kuću te je na teren pozvana Vodoprivreda da ukloni zid, kako ne bi došlo do urušavanja kuće. Hrvatske šume će danas uz pomoć kooperanta pristupiti uklanjanju hrasta koji još od sinoć prijeti kućama. Izvijestili su da su u međuvremenu na Radićevom šetalištu uklonjene opasnosti po objekte.

U Zagrebu su se danas uslijed vremenskih neprilika na nekoliko lokacija pojavili odroni, no prema procjenama Ureda za upravljanje u hitnim situacijama i Ureda za graditeljstvo i izgradnju grada nitko nije životno ugrožen.

Zbog većeg broja intervencija koje su u tijeku, iz Ureda za upravljanje u hitnim situacijama pored dežurnog tima na teren je izašla još jedna ekipa da bi se moglo kvalitetno koordinirati svim intervencijama.

Daljnje radnje su u tijeku sukladno daljnjim vremenskim prilikama, a lokacije koje su danas obiđene su: Črnomerec 111, Ilica 428, Medvedgradska 7a, i Rudina 8.

Kod Brezovice je zbog preljevanjem obližnjeg jezera ugroženo par kuća, a na teren su pozvane Hrvatske vode da vrećama s pijeskom osiguraju područja.

U Kustošiji se urušilo stablo, zemlja zatrpala terasu
Obilna kiša koja mjestimice pada od petka na području Zagreba i dalje donosi nevolje stanovništvu, što uz poplavljene prometnice i pokrenuta klizišta, pokazuje i posljednji slučaj urušavanja stabla pored jedne kuće u Ulici Graberje u naselju Kustošija.

Zbog urušavanja stabla veća količina zemlje zatrpala je terasu kuće dok su se na krov prislonila dva bora. Kako bi uklonili zemlju i stabla iz Vodoprivrede je na teren upućen bager, izvijestili su iz gradskog Ureda za upravljanje u hitnim situacijama.

Kiša koja u Zagrebu i okolici pada od petka izazvala je na nekoliko mjesta poplavu prometnica i nekoliko kuća, kao i klizišta zemlje, rušenje stabala, oštećenja vozila i pucanje potpornih zidova.

U dogovoru sa Zrinjevcem i Zagrebačkim cestama u ponedjeljak ujutro će se početi raščišćavati raslinje iznad usjeka na Aleji Bologne kako bi se otvorio i drugi pravac, navode iz Ureda za hitne situacije.

Djelatnici Zrinjevca će posjeći raslinje dok će Zagrebačke ceste počistiti prometnicu. Od 12 sati promet Alejom Bologne u smjeru Zaprešića odvijati će se jednim trakom, dok će drugi trak ostati zatvoren zbog sigurnosnih razloga. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter