Na 97 posto plaža more izvrsne kakvoce

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na trecem ovogodišnjem ispitivanju kakvoce mora županijskog Zavoda za javno zdravstvo, u razdoblju od 8. do 12. lipnja, od ukupno 202 ispitana uzorka na plažama od Savudrije do Brseca, more izvrsne kakvoce zabilježeno je na 197 mjernih tocaka ili na 97,52 posto uzoraka.

Na dvije mjerne tocke, odnosno u jedan posto uzoraka zabilježeno je more dobro za kupanje, sport i rekreaciju. Na tri mjerne tocke ili u 1,48 posto uzoraka kakvoca mora ocijenjena je zadovoljavajucom: u Medulinu kod malog poluotoka, na podrucju Moele u Umagu te na podrucju Sv. Pelagija u Novigradu.

Ni u jednom uzorku nije zabilježeno more nezadovoljavajuce kakvoce ili more IV. vrste. Tijekom uzorkovanja temperatura mora bila je od 21 do 25 stupnjeva Celzija, a zraka od 18 do 30 stupnjeva.

Rezultati pojedinacnih ispitivanja objavljeni su na web stranici Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uredenja i graditeljstva (http://www.izor.hr/kakvoca/) te web stranicama Zavoda (www.zzjziz.hr) i Istarske županije (www.istra-istria.hr).


Podijeli: Facebook Twiter