Na 8. sportskim igrama čak 160 umirovljenika


Danas su u Puli održane 8. sportske igre Matice umirovljenika Istarske županije. Samo otvaranje i početak igara održani su u Domu hrvatskih branitelja, dok su se potom natjecatelji rasporedili na više lokacija: boćanje se održavalo u Domu boćara "Uljanik", pikado, kartanje i šah ostali su u DHB-u, a streljaštvo je održano u samačkom hotelu Uljanika.

Otvaranju igara odazvali su se istarski župan Valter Flego, ujedno i pokrovitelj igara, gradonačelnik i dogradonačelnica Pule Boris Miletić i Elena Puh-Belci te ravnateljica Doma za stare "Alfredo Štiglić" Vesna Juhas kao i voditeljica sportske ekipe Doma Loredana Macan. Igre su otvorene intoniranjem himni u izvedbi zbora Zlatne godine Udruge umirovljenika Pula.

- Drago mi je da smo se i ove godine okupili i tako nastavili tradiciju održavanja igara, što smo si zacrtali prije osam godina. U tome nam nemjerljivu pomoć pružaju Istarska županija te gradovi i općine, na čemu im se ovom prilikom zahvaljujem. Posebno me veseli što se i ove godine okupilo 160 natjecatelja koji su došli iz Buzeta, Umaga, Buja, Novigrada, Pazina, Labina, Pule, Rovinja, Žminja, Kanfanara, Fažane i Marčane, a s nama su i sportaši iz "Štiglića", Kluba umirovljenika Uljanik te Čitaonice Kluba umirovljenika Pule, rekao je na otvaranju igara predsjednik Matice umirovljenika Bruno Stermotić.

Okupljene sportaše i njihove pratioce pozdravili su i gradonačelnik Miletić i župan Flego koji je naglasio da se namjerava i dalje ulagati u objekte da bi starijima život u Istri bio još bolji.

- Vi koji ste ovdje okupljeni još ste vitalni, imate mladi, sportski duh, a ovakvi susreti nemjerljivi su radi zajedničkih druženja i prijateljstva, rekao je župan Flego i zaželjevši svima sreću i dobro druženje proglasio igre otvorenima. (S. ZRINIĆ TERLEVIĆ, snimio N. LAZAREVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter