Na 3.500 kvadrata - sve za turizam ali i za dom

Ivana i Franko Štiković te Vlasta Radoičić najavili su 30. sajam Promohotel (Davor ŠIŠOVIĆ)
Ivana i Franko Štiković te Vlasta Radoičić najavili su 30. sajam Promohotel (Davor ŠIŠOVIĆ)

Jubilarni trideseti međunarodni sajam prehrane, pića i opreme za turizam Promohotel održat će se u dvorani Žatika u Poreču od 18. do 21. ožujka, a program i naglaske ovog sajma najavili su na jučerašnjoj konferenciji za novinare u konobi Buići njegovi organizatori: Franko i Ivana Štiković iz tvrtke Studio Nova 53, te Vlasta Radoičić iz udruge Bio-Istra.

Svjetski trendovi u turizmu

Na 3.000 četvornih metara unutrašnjeg i još 500 kvadrata vanjskog izložbenog prostora Promohotel će predstaviti 140 izlagača iz Hrvatske, Slovenije, Italije, Srbije i Španjolske, najavio je direktor tvrtke Studio Nova 53 Franko Štiković. Broj izlagača za 20 je posto veći nego prošle godine, šezdesetak posto izdavača nastupalo je na Promohotelu i prijašnjih godina, a predstavljeno će biti preko 300 brendova. Sajam je posebno namijenjen vlasnicima i menadžerima hotela, iznajmljivačima apartmana, vlasnicima kafića i restorana, a predstavljeni proizvodi mogu biti zanimljivi i za kućanstva. "Ovim sajmom nastojimo pratiti svjetske trendove u ugostiteljstvu i turizmu i približiti ih našim sugrađanima", istaknula je direktorica sajma Promohotel, Ivana Štiković.

Uz Promohotel tradicionalno se već 14. put održava i sajam autohtonih i ekoloških proizvoda Promonatura, čija je direktorica Vlasta Radoičić najavila nastup tridesetak izlagača iz Hrvatske, Italije i Slovenije, a posebno će biti istaknuti istarski proizvođači.

Promohotel i Promonatura imaju i nekoliko posebnih gostiju koji će biti posebno predstavljeni. Iz Vojvodine koja se već po peti put organizirano predstavlja na Promohotelu dolazi petnaestak izlagača, a za petak 20. ožujka najavljeno je i posebno predstavljanje vojvođanskih "muzičkih, folklornih i gastronomskih različitosti".

Otvaranje sutra u 12 sati

Hrvatska gospodarska komora i asocijacija Hrvatska drvna industrija predstavit će vodeće hrvatske proizvođače namještaja. Posebni gosti Promonature su proizvođači okupljeni oko projekta "Zeleni krajolik" Razvojne agencije grada Čakovca ČAKRA.

Sajam se svečano otvara u srijedu 18. ožujka u 12 sati, svakog dana bit će otvoren od 10 do 19 sati osim subote kada će raditi do 17 sati, a ulaz na sajam je besplatan. Prateći programi sajma obuhvaćaju i nekoliko stručnih skupova i tematskih događanja. U srijedu će se tako u 14 sati održati okrugli stol o maslinovom ulju u funkciji turističkog proizvoda i zdravlja, te predstavljanje projekta "Domaća web tržnica"; u četvrtak će se od 11 do 17 sati održavati prvo Otvoreno prvenstvo Istre za najboljeg pizza majstora; a istog dana u 16 sati na programu je okrugli stol "Ljepota života kroz ponudu malih turističkih kapaciteta". U petak će u 12 sati biti predstavljen međimurski projekt "Zeleni krajolik", a u 13 sati se predstavlja Vojvodina kao posebni gost sajma. U subotu će pak u 10 sati biti održan okrugli stol o zaštiti od štetnih zračenja u turističkim objektima. (Davor ŠIŠOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter