N. Turina Đurić: HNS za ugljen u Plominu C

HNS se zalaže za formiranje statističkih regija (Arhiva/N. LAZAREVIĆ)
HNS se zalaže za formiranje statističkih regija (Arhiva/N. LAZAREVIĆ)

Hrvatska narodna stranka zalaže se za formiranje statističkih regija jer će na taj način biti lakše dobiti sredstva iz pristupnih fondova EU, za veću financijsku decentralizaciju da bi županije mogle upravljati svojim razvojem te za kriterij održivosti pri odlučivanju o opstanku općina.

Ove stavove iznijela je na konferenciji za novinare Nada Turina Đurić, saborska zastupnica iz redova HNS-a i predsjednica Regionalnog saveza HNS-a za Istarsku, Primorsko-goransku i Ličko - senjsku županiju.

- HNS i koalicijski partneri nikada nisu razmatrali mogućnost utapanja županija u neke veće cjeline, pa tako ni Istarske, ali se zalažu za pragmatičan pristup, pa će tako Istra u statističkoj cjelini s Primorsko-goranskom i Ličkom županijom s njenim prosjekom standarda i brojem stanovnika imati više izgleda za dobivanje sredstava iz EU, kazala je Turina Đurić.

HNS je za ugljen kao energent u budućem Plominu C jer egzaktni podaci idu u prilog tom rješenju kao racionalnom. Turina Đurić referendum o energentu smatra pričom koju je, politički posve legitimno, inicirao IDS radi homogenizacije biračkog tijela u približavanju lokalnim izborima, budući da ova tema za Istrane ima veliku emocionalnu težinu   (Robi SELAN).


Podijeli: Facebook Twiter