N. Kovač: Cilj je stvarati igrače za A reprezentaciju

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Prva novinarska konferencija Hrvatskog nogometnog saveza u 2013. godini bila je prava prilika i za službeno predstavljanje novog izbornika mlade reprezentacije Nike Kovača (41), kojem će prvi suradnik biti brat Robert (38).

Braća Kovač godinama su nosila dres hrvatske vrste, a Niko je i jedan od legendarnih kapetana "vatrenih". Obojicu je krasila igračka strast i profesionalnost koje su ih učinile ljubimcima navijača. Takav pristup sada najavljuju i na trenerskoj klupi.

"Uvijek smo profesionalno i maksimalno izvršavali sve svoje zadaće na treninzima i na utakmicama. Takvi ćemo biti i kao treneri, nismo se ništa promijenili", kazao je Niko, te naglasio ključno: "Naš glavni cilj je stvarati igrače za A reprezentaciju. Ne jednog ili dvojicu, već više njih. Pokušat ćemo izboriti nastup na europska i svjetska prvenstva, no glavni zadatak je osposobiti što više igrača za A reprezentaciju".

Niko je u dresu hrvatske vrste sakupio 83 nastupa postigavši 15 golova, dok je tri godine mlađi brat u "kockastom" dresu odigrao jednu utakmicu više, ali se nije upisao među strijelce. Obojica posjeduju potrebne papire, Niko PRO licencu, a Robert A licencu, dostatnu da radi kao pomoćni trener.

"Velika je čast raditi u hrvatskoj reprezentaciju za koju smo s ponosom igrali", dodao je Robert koji je igračku karijeru zaključio u lipnju 2010., godinu dana nakon što je to učinio i Niko.

Prvu provjeru U-21 reprezentacija će imati 5. veljače kada je očekuje utakmica protiv Nizozemske. Do tada će braća Kovač popuniti stručni stožer, te izabrati kandidate za utakmicu. Obojica su naglasila da očekuju dobru suradnju s izbornikom A vrste Štimcem, s kojim su dijelili svlačionicu u reprezentaciji, ali i sa izbornikom U-19 reprezentacije Dinkom Jeličićem.

Predsjednik HNS-a Davor Šuker naglasio je da je dolazak braće Kovač za kormilo U-21 reprezentacije važan trenutak za HNS.

"Obojica su bili primjeri ponašanja na terenu. Godinama su nosili dres reprezentacije, a sada će svoje znanje prenositi mladim igračima", kazao je predsjednik HNS-a. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter