N. Cave i R. Waters pišu pjesme za Marianne Faithfull

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Australski glazbenik Nick Cave i rock glazbenik najpoznatiji po svojoj bogatoj karijeri u Pink Floydu Roger Waters samo su neki od glazbenika koji su napisali pjesme za novi album britanske glazbenice Marianne Faithfull, piše časopis Uncut.

Album "Give My Love To London" izaći će ovog rujna, riječi za pjesme napisala je Faithfull, a glazbu mnoštvo gostujućih glazbenika, uključujući Pat Leonard, Toma McRaea i Steve Earlea.

Faithfull će glazbeno poduprijeti gosti Warren Ellis i Jim Sclavunos iz The Bad Seedsa kao i Adrian Utley iz Portisheada na gitari, Ed Harcourt na klavijaturama te gudački kvartet.

Album su producirali Rob Ellis i Dimitri Tikovoi, a miksao Flood. Na jesen će Faithfull započeti jednogodišnju turneju.

Nick Cave i Warren Ellis nedavno su primili nagradu za najbolji album za "Push The Sky Away" na 59. dodjeli Ivor Novello nagrada u Londonu te tako izgurali Arctic Monkeys s albumom "AM". Nagradu im je uručila Chrissie Hynde iz The Pretendersa.

"Ovo je veoma vrijedna nagrada. Inače ne idemo na mnogo dodjela nagrada, ali na ovu smo došli", kazao je Cave. Nakon toga se zahvalio Ellisu s kojim je napisao album. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter