MŽNL RIJEKA: Jadran i Rovinj istarske perjanice

POREČANI I ROVINJCI U PRVOM PLANU - Franjo Ereiz i Doni Tanković (D. MEMEDOVIĆ)
POREČANI I ROVINJCI U PRVOM PLANU - Franjo Ereiz i Doni Tanković (D. MEMEDOVIĆ)

Ovog vikenda počinje drugo izdanje MŽNL NS Rijeka koje je u odnosu na ono premijerno doživjelo neke promjene. U ligi više nema Opatije i Krka koji su iskoristili mogućnost napredovanja u viši rang, dok je ista takva mogućnost, doduše ne svojom voljom i u obrnutom smjeru, zahvatila Pazinku koja se vratila u županijske okvire. Njih će nadomjestiti Otočac i Orijent 1919 kao prvaci svojih liga te Lokomotiva iz Rijeke kao drugoplasirana momčad s obzirom da Istra kao županija nije imala zainteresiranih klubova za napredovanje.

Momčadi iz naše županije, a ima ih šest, reći će da žele biti što bliže vrhu i da za to imaju snage i znanja, samo je pitanje koliko je to objektivno i realno.

Ako govorimo pojedinačno, onda bi Jadran mogao biti jedan od favorita. Odlično su Porečani odigrali drugi dio protekle sezone, pojačali su se s tri vrlo dobra igrača, Kepčijom, Šoškićem i Videkićem dok su izgubili samo Bašu, a u Kup utakmici u utorak pokazali su da nastavljaju tamo gdje su početkom ljeta stali. Odmah do njih bi mogao biti Rovinj koji je dosta promijenio momčad u odnosu na prošlu sezonu, a i trener Peruško je odradio pripreme od početka i to je svakako veliki plus. U svlačionici više nema braće Barlecaj što bi se moglo i te kako primijetiti u broju golova s obzirom daje Agron dugi niz godina najbolji strijelac kluba i među najboljima u ligi. Pripremne utakmice pokazale su da bi ga Maružin mogao dostojno zamijeniti što se tiče ofenzivnih zadaća, a i cjelokupni dojam tih susret pokazao je, mada to ne treba biti mjerilo, da bi Rovinj mogao biti u gornjem dijelu ljestvice. Buje su podosta izmijenile momčad, na klupu postavili debitanta Dalibora Viškovića i kreću u neizvjesnu sezonu, jer je teško reći što se od njih može očekivati. I prošle su godine, kad se to od njih nije očekivalo, polusezonu završili na trećem mjestu dok je proljetni dio bio veliki fijasko. Funtana muku muči s brojem igrača na treningu i na utakmicama. Turistička sezona još traje, ali su i ozljede i bolesti na koje se ne može utjecati dobrano prorijedile igrački kadar. Upravo zbog toga njihov je trener Ivan Lajtman ponovo morao "u kopačke". Govori se da je druga sezona najteža s obzirom da te u onoj premijernoj drži entuzijazam, pa valja očekivati da će tako biti i u Funtani. Oni se samo mogu nadati da će im se igrači koji su izvan stroja, što prije vratiti kako bi mogli pokazati svoju pravu snagu. Fažanci su izgubili nekoliko iskusnih igrača, više nema Ljubešića, Pavića i Hoxhe, a Livović uopće ne trenira zbog zdravstvenih problema. Njih će Šistek pokušati nadomjestiti igračima iz vlastitog kadra i povratnicima u matični klub iz županijskih liga, no pitanje je da li su oni spremni kvalitetom odgovoriti na zahtjeve koji su pred njima. Rudar svake godine najavljuje pohod na sam vrh, ali se onda "izgubi" u vlastitim preambicioznim projektima i uglavnom sezona bude razočarenje. Naravno i ovoga puta će sve ispod petog mjesta biti podbačaj, no je li uistinu to realan domet igračkog kadra sa Zelenica? Možda su i s ovoljetnim novim igračima dobili pojačanja, no možda su oni samo prinove. (Boris VIDULIN)


Podijeli: Facebook Twiter