MVPEI žali zbog napada na Menzela

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija (MVPEI) izrazilo je žaljenje zbog napada na ceškog redatelja Jiria Menzela u Dubrovniku i istaknulo kako se cini sve da bi se strani turisti, ukljucujuci i Cehe, u Hrvatskoj osjecali sigurnima.

MVPEI je time reagirao na napise u nekim ceškim medijima koji su ceškim državljanima savjetovali da ne putuju u Hrvatsku nakon što je Menzela u Dubrovniku nedavno napao vlasnik jednog ugostiteljskog objekta.

"MVPEI izražava iskreno žaljenje zbog ovog neprimjerenog cina te napominje kako je rijec o pojedinacnom incidentu koji je, nasrecu, završio bez težih posljedica", navodi se u priopcenju.

U MVPEI-u isticu da su svi strani državljani, pa tako i ceški, dobrodošli u Hrvatsku te se kontinuirano poduzimaju sve potrebne mjere kako bi njihov boravak u Hrvatskoj bio što sigurniji.

"Preporuke pojedinih medija nisu službene preporuke ceških državnih tijela te smo uvjereni da tradicionalno odlicne i prijateljske odnose Hrvatske i Ceške ovaj incident nece poremetiti", stoji u priopcenju MVPEI-a.


Podijeli: Facebook Twiter