Mužnjom otvoren festival rukotvorina

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Kao i svake godine, ovogodišnji trodnevni Hand Made Fest, otvoren je na originalan i kreativan nacin. Sve je pocelo plesnim tockama KUD-a Tasa - Art dancea, a posebna atrakcija je bila kad su pulski gradonacelnik Boris Miletic i direktorica festivala Lela Blekic pomuzli dvije ovce te degustirali to mlijeko, cime je službeno otvoren sedmi po redu Hand Made Fest. Nakon mužnje koja je razveselila sve okupljene, uslijedio je obilazak svih izlagaca, tocnije njih 150, rasporedenih u cetiri sale ukljucujuci ovogodišnji novitet - terasu Doma oružanih snaga.

Zajednicka poveznica svih izlagaca, pojacana službenom pjesmom koja je obilježila mnoga djetinjstva "Kad se male ruke slože", je naravno rucni rad bilo da se radilo o nakitu, šestinskim kišobranima, slikama, kolacima ili domacim proizvodima poput meda i rakije. Svi su proizvodi tradicionalno unikatni i rucno izradeni. Posjetitelji mogu kupiti sve predstavljene proizvode, a posebnost ovog festivala jest i što ce izlagaci odgovoriti na bilo koje postavljeno pitanje te na licu mjestu pokazati kako izraduju svoje rukotvorine.

Osim velike ponude kreativnih ruku djela, u ponudi festivalskog programa su i kreativne radionice koje svi posjetitelji mogu pohadati. U subotu program nudi cjelodnevnu radionicu tradicionalnih zanata na terasi Doma Oružanih snaga dok u podne u Crvenom salonu zapocinje radionica Birikine. Poslijepodne je rezervirano za mališane svih uzrasta kada ce se u 17 sati održati Djecja predstava Birikine "Ledena kraljica" nakon cega ce uslijediti mala škola madionicarstva pod carobnim štapicem madionicara Stefana. U vecernjim ce se satima, tocnije u 20 sati, održati bogati program koji zapocinje rezanjem velikog bloka leda koji ce se rucno oblikovati u logo festivala, a nastaviti predstavljanjem radova male kreatorice Mie Mohac, dodjelom priznanja za najbolje uredene štandove te cjelonocnim partyjem. Posljednjeg dana festivala, sutra, održavat ce se cjelodnevne radionice tradicionalnih zanata koje ukljucuju stolarstvo, loncarstvo, kovare, kovace i drugo.

Inace, cijeli prostor u kojem se održava Hand Made Fest ukrašen je brojnim jabukama, koje ce se, po završetku manifestacije, donirati šticenicima Doma Alfredo Štiglic. Hand Made Fest organizira uz Lelu Blekic, udruga Razvoj, a festival je za posjetitelje otvoren svaki dan od 9 do 20 sati.


Podijeli: Facebook Twiter