Muzil: Raspisivanje natječaja još uvijek na čekanju

Muzil u očekivanju investitora
Muzil u očekivanju investitora

Nakon što su početkom veljače na adresu Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom (DUUDI) pristigle dvije neobvezujuće ponude za realizaciju razvojnog projekta Muzil, pitali smo DUUDI u kojoj je fazi raspisivanje obvezujućeg međunarodnog natječaja na kojem će se izabrati konačni investitor u tu bivšu vojnu imovinu. Poznato je da su za Muzil interes pokazali, te su u predviđenom roku ponude dostavili Boygues Batiment International iz Francuske i Forbes Real Estate LLC iz SAD-a.

Iz DUUDI-ja potvrđuju da su navedene dvije ponude, kao i zapisnik s njihovog otvaranja, dostavljeni Povjerenstvu za praćenje realizacije razvojnog projekta Muzil, u čijem su sastavu ministar turizma, njegov zamjenik, čelnik središnjeg tijela nadležnog za upravljanje i raspolaganje državnom imovinom i njegov zamjenik, te gradonačelnik Pule Boris Miletić.

"Očekujemo daljnje odluke u provedbi razvojnog projekta Muzil", kratko su odgovorili u DUUDI-ju. Upravo je Muzil nedavno uvršten na listu devet najznačajnijih turističkih projekata u državi, a među ključnim razvojno-turističkim projektima iz Istre, tu su još i Saccorgiana, Hidrobaza i Larun Golf Resort u Taru. Također, najavljeno je i formiranje projektno međuresorskih timova koji će koordinirati najvažnije projekte.

Podsjećamo da se na Muzilu, koji je još 2011. godine proglašen neperspektivnim za vojsku, planira izgraditi turistički resort s najviše 2.270 kreveta, kompleks plaža te golf igralište s 18 rupa. U planu je i marina s 380 vezova, javna garaža, kongresni centar i nekoliko objekata mješovite namjene. Investitor će dobiti pravo izgradnje objekata i koncesiju na 99 godina.

Ne otkrivajući konkretne rokove za realizaciju ključnih turističkih projekata u DUUDI-ju napominju "da je u ovom trenutku teško procijeniti kada će koji od projekata biti spreman za realizaciju". Dodaju, kako se intenzivno radi na pripremi navedenih projekata te će isti biti raspisani kada se ispune sve pretpostavke (imovinskopravne, prostornoplanske i druge) potrebne za njihovu realizaciju.

Iz DUUDI-ja nismo uspjeli doznati niti kada će se konačno raspisati u više navrata najavljivani međunarodni natječaj za koncesionara za otočje Veliki Brijun, a za što je bivša Vlada već iskeširala milijunske iznose za savjetnike koji su trebali pomoći pri pronalaženju investitora u hotelijerstvo i prateće ponude na otočju. (D. BAŠIĆ-PALKOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter