Muzil ostaje bez cuvara?

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Bivši vojni kompleks na Muzilu više, cini se, nece cuvati pripadnici gardijske motorizirane brigade, nekadašnji "Tigrovi", koji su za to zaduženi zadnje tri godine - tu smo, doduše neslužbenu informaciju ovih dana saznali od visokih casnika u MORH-u.

Navodni razlozi odlaska vojne straže s Muzila kriju se u "stezanju remena" zbog recesije. Pripadnici gardijske brigade, njih 20-ak koliko ih je neophodno za osiguranje Muzila, svake srijede iz Petrinje putuju na smjenu u Pulu i stvaraju MORH-u nepotrebne troškove, buduci da ovaj bivši vojni kompleks njima više ne pripada.

Grad Pula nije dobio Muzil na upravljanje, vec je tih 190 hektara atraktivnog zemljišta pripalo Vladi odnosno projektu "Brijuni rivijera". Grad je trebao na svom teritoriju osigurati objekte od devastacije, što je razumljivo jer se oni nalaze na gradskom podrucju. S druge pak strane nije opravdano da Grad troši proracunska sredstva za osiguranje objekata koji nisu i nece biti u njegovom vlasništvu.

Ako vojska ode s Muzila taj ce dio grada ostati bez cuvara pa je moguce pretpostaviti da ce objekti u Muzilu doživjeti devastaciju kakvu su pretrpjeli oni na sjevernoj strani Pulskog zaljeva.

Ured za odnose s javnošcu MORH-a u svom priopcenju navodi da vojska cuva sve vojarne do službene predaje u civilne ruke, no nije potvrdio ni demantirao odlazak bivših "Tigrova" s Muzila. (C. B. GALIC)

VIŠE MOŽETE PROCITATI U TISKANOM IZDANJU OD PONEDJELJKA.


Podijeli: Facebook Twiter