Muzej prekinutih veza u Zagrebu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Vrtni patuljak otkrhnuta nosa, koji je poslužio kao oružje u bracnoj svadi; odvaljen retrovizor kao sjecanje na noc u kojoj je djevojka saznala da je decko vara pa mu se osvetila vandalizmom; nenošeni halteri kojima bi jedna Sarajka možda uspjela produžiti svoju vezu da ih je ikad obukla; fotografija jezera u Floridi, na cijoj je obali jedna djevojka prvi put vidjela penis na svjetlu dana dok je s kolegom iz razreda bježala s nastave; maketa jedrenjaka kojom se jedan Zagrepcanin pokušao iskupiti partnerici za tucnjavu - takvi eksponati, rjeciti svjedoci propalih ljubavnih veza, jezgra su projekta "Muzej prekinutih veza" koji je nakon 19 uspješnih gostovanja u Americi, Europi i Africi u protekle cetiri godine, konacno zbrinut u Zagrebu, odakle je i potekao.

Stalni postav dinamicnog i interaktivnog muzeja, nastalog na inicijativu Olinke Vištice i Dražena Grubišica, može se razgledati u prizemlju gornjogradske Kulmerove palace.

Jedinstven umjetnicki projekt ovog dvojca u inozemstvu skuplja samo pohvale. Eksponati su pribavljeni donacijama ljubavnih brodolomaca iz nekoliko desetaka zemalja i gradova diljem svijeta, od Malezije do Švedske, od Kilkennyja do San Francisca.


Podijeli: Facebook Twiter