Muzej grada Pazina dobio web stranicu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Muzej grada Pazina u novu je godinu ušao s muzejskim web stranicama koje se mogu pogledati na adresi www.muzej-pazin.hr.

Portal se sastoji od sedam rubrika u kojima je osim osnovnih informacija o muzeju (radno vrijeme, djelatnici, povijest muzeja, stalni postav, aktivnosti…) nizom fotografskih zbirki kulturno-povijesnog, povijesnog i galerijskog odjela predstavljeno bogatstvo artefakata jednog od mladih istarskih muzeja.

"Na ovaj smo nacin željeli približiti gradanstvu našu djelatnost, kao i sadržaj muzeja", kaže ravnatelj Denis Visintin dodajuci da ce uskoro web stranice biti prevedene na glavne svjetske strane jezike.

Fotografijama, kojima doduše nedostaju legende, predstavljene su zbirke fotografija i fotografskog pribora, razglednica i cestitki, namještaja i ura, umjetnickog obrta, skulptura, slika i grafika, tekstilnih predmeta, modnog pribora i nakita, zvona te glazbena, sakralna i tehnicka zbirka, zatim zbirka dokumenata, karata i rukopisa, kamenih spomenika, knjiga, oružja, medalja, plaketa, odlikovanja i znacaka, zastava, pecatnjaka i grbova te filatelisticko-poštanska, ljekarnicko-medicinska i numizmaticka zbirka, kao i likovna zbirka 20. stoljeca.

Na portalu se takoder nude izdanja MGP-a koja su objavljena u posljednjih petnaestak godina. Stranice je izradio obrt E-computing iz Tinjana.


Podijeli: Facebook Twiter