Muž ubio ženu, tijelo bacio u kontejner

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon godinu dana istrage u Zadru je jucer uhicen 57-godišnji Zadranin Zoran Soric zbog sumnje da je pocinio strašan zlocin.

Tereti ga se da je u prosincu prošle godine u podstanarskom stanu ubio svoju 36-godišnju suprugu Ljubicu Filipovic-Soric te njezino tijelo bacio u smece. Kako bi prikrio tragove, Zoran Soric je detaljno ocistio mjesto zlocina i nakon svega mjesec dana odselio iz podstanarskog stana na cetvrtom katu zgrade u Ulici Benka Benkovica u kojem je, sumnja se, ubio svoju 20 godina mladu ženu.

Razotkrivanje ubojstva zapocelo je 5. sijecnja ove godine nakon što je Ljubicina 17-godišnja kcer iz prvog braka, koja u Slavonskom Brodu živi s ocem, policiji prijavila da je njena majka nestala nakon što je napustila svog sadašnjeg supruga. Zoran Soric je zadarskoj policiji potvrdio da ga je supruga doista napustila te da otada s njom nije imao nikakav kontakt. No, ispostavilo se da je on zapravo njezin ubojica.

- Uslijedili su brojni razgovori s potencijalnim svjedocima i clanovima obitelji, analizirano je kretanje nestale žene i njezini kontakti prije samog nestanka, kazao je glasnogovornik PU zadarske Elis Žodan, te dodao da je svako novo saznanje sve jace ukazivalo na to da bi se moglo raditi o kaznenom djelu, a ne o nestanku.

Veliki broj indicija koje upucuju na to da je žena usmrcena pronašli su tijekom jucerašnjeg ocevida u podstanarskom stanu u kojemu je bracni par krace vrijeme prebivao.

Policija još uvijek traži tijelo ubijene 36-godišnjakinje. Prema neslužbenim informacijama, ubojica ga je bacio u kontejner za smece, no službenih potvrda o nacinu na koji se Soric riješio tijela svoje supruge zasad nema.

Da nešto nije u redu s bracnim parom Soric, njihovi susjedi posumnjali su tek nakon ucestalih policijskih zapitkivanja tijekom posljednja tri mjeseca, pogotovo o njihovim navikama, eventualnim prepirkama i svadama. O ubojstvu su doznali iz medija.

Ljubica Filipovic-Soric, rodena u Pazinu, na stranicama MUP-a zavedena je kao nestala 19. prosinca 2009. godine, kada se sumnja da je i ubijena. U napomeni stoji da je lijeceni duševni bolesnik.


Podijeli: Facebook Twiter