Mutombo: Ako me trener stavi u igru, "jest" ću travu

Andrea M'buyi Mutombo (M. ANGELINI)
Andrea M'buyi Mutombo (M. ANGELINI)

Trilogija s Rijekom i ponašanje Joa koje je dovelo do njegove suspenzije polako u pulskom klubu ustupaju mjesto razmišljanjima o nastavku sezone.

Do kraja prvenstva je još osam kola, a prvi idući suparnik Istre 1961 je Split. U nedjelju će "zeleno-žuti" na Parku mladeži nastojati zadržati izglede da dohvate četvrto mjesto, posljednje koje vodi u Europu, ali i da prekinu neugodnu seriju od pet poraza.

Da bi to ostvarili trener Igor Pamić morat će u Splitu na travnjak gurnuti nekog novog igrača umjesto Brazilca, a jedan od onih koji bi ga mogli zamijeniti je i Andrea M'buyi Mutombo, belgijski igrač koji je tijekom zimskog prelaznog roka stigao u pulski klub. Nažalost, zbog objektivnih se razloga nije i naigrao. Upisao je tek tri nastupa u prvenstvu i dva u Kupu.

- Od dolaska u Pulu imali ste dosta pegula s ozljedama?

- Potpisao sam ugovor s Istrom 1961 na godinu i pol, ali nisam imao prave prilike da se dokažem. Zbog toga sam dosta razočaran. Zapravo, nesretan, rekao je Mutombo nakon jučerašnjeg jutarnjeg treninga u teretani koji je počeo već u osam sati.

- Ozlijedio sam se u prvoj utakmici koju sam odigrao, onoj prijateljskoj u Medulinu protiv Zvijezde, kad sam postigao i gol. Dobio sam udarac u koljeno. Onda sam se vratio, počeo trenirati i već na drugom treningu je stigla nova ozljeda. Stradala mi je zadnja loža. Te stanke su mi ubile fizičku spremu i to me razočaralo. Izgubio sam sveukupno mjesec i pol, a prvenstvo se igralo.

- Koja je vaša prirodna pozicija na terenu?

- Nisam napadač. Nikad u životu nisam igrao prvu špicu sve dok nisam stigao u Hrvatsku. Tu su mi odmah dali "devetku", valjda jer sam brži i jači od ostalih. Ja nisam napadač, gdje god sam igrao dosad, igrao sam ili kao lijevo krilo, jer bih onda kao dešnjak ulazio u sredinu i imao mogućnost pucanja na gol, ili kao ofenzivni vezni igrač, onaj iza napadača.

- U Splitu ćete vjerojatno igrati bez Joa. Kako vi gledate na sve što se dogodilo s njim i mogućnost da igrate upravo umjesto njega u nedjelju?

- Nogomet nije samo fizička igra, veliku ulogu ima i psiha. Ja sam spreman igrati. "Gladan" sam igre. Kad sam na klupi uvijek želim igrati, a ako me trener stavi u igru "jest" ću travu. Nisam Jo, drugačiji sam tip igrača, ali donijet ću sve što mogu da pomognem momčadi. Što se problema oko Joa tiče, ne znam puno. Nisam vidio što se dogodilo kad je došao na klupu, jer sam se zagrijavao, a poslije nisam baš najbolje razumio što je bilo, no svakako nije trebao baciti dres kluba, iako je bio ljut. (R. CAR)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter