Muškarci stradali na Rječini imali zaštitnu opremu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Policijskim očevidom na mjestu pronalaska dvojice mrtvih muškaraca kod jezera Valići na Rječini utvrđeno je da su obojica bili odjeveni u zaštitna neoprenska odijela i prsluk te da su na glavi imali zaštitne kacige, a u blizini tijela pronađen je sportski čamac dvosjed, izvijestila je PU primorsko-goranska.

Policija je javila da je riječ o 29-godišnjaku iz sela Zastenice u općini Čavle te od 34-godišnjaku iz sela Jušići u općini Matulji, ne objavljujući njihova imena. Doznaje se da su smrtno stradali sportaši Dejan Ljubas i Dalibor Kalčić. Bavili su se pustolovnim utrkama te triatlonom i ostvarivali vrhunske rezultate.

Policija je priopćila da su tijela ponađena jučer na akumulacijskom jezeru Valići u srednjem toku Rječine. Uz policiju, u izvlačenju tijela i očevidu su sudjelovali pripadnici HGSS Stanice Rijeka a na mjestu događaja bio je i liječnik sudske medicine.

Tijela su prevezena na Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku Medicinskog fakulteta u Rijeci radi obdukcije.

HGSS je u svom priopćenju iznio pretpostavku da su stradali pri spuštanju kajakom niz Rječinu, kada ih je povukla "rola" koja se stvara nakon preljevne brane kod mjesta Lukeži, nekoliko stotina metara uzvodno od jezera. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter