"Muškarci koji mrze žene" medu najboljim filmovima

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Filmovi "Muškarci koji mrze žene", "Tajni život kucnih pomocnica" i "Djeveruše" na popisu su filmova nominiranih za nagrade Americkoga društva filmskih i televizijskih scenarista.

Medu filmovima nominiranim za jednu od nagrada koje se dodjeljuju uoci dodjele Oscara, našli su se i "Nasljednici" Georgea Clooneya i "Ponoc u Parizu" Woodyja Allena.

Ipak, moguci kandidat za Oscara, francuski crno-bijeli nijemi film "Umjetnik" (L'Artiste), nije ušao u uži izbor scenarista, baš kao ni "Put rata" Stevena Spielberga, "Tjedan dana s Marylin" (My Week with Marilyn) i film o Margaret Thatcher "Željezna Lady" s Maryl Streep u glavnoj ulozi.

Komedija "50/50" i film "Young Adult" nominirani su za najbolji originalni scenarij, kao i drama "Win Win" o školskom treneru hrvanja s Paulom Giamattijem u glavnoj ulozi.

Za najbolji adaptirani, odnosno originalni scenarij nominirani su filmovi Martina Scorsesea "Hugo" snimljen u 3D tehnici i film Brada Pitta "Igra pobjednika" s Bradom Pittom u glavnoj ulozi.

Društvo scenarista objavilo je i nominacije za najbolji scenarij dokumentarnog filma. Na popisu su se tako našli filmovi "Senna" o životu brazilskoga vozaca formule 1 Ayrtona Senne i "Pina", film Wima Wendersa o plesacici Pini Bausch te cileanski film "Nostalgija za svjetlošcu".

Nagrade društva scenarista bit ce urucene na svecanosti u New Yorku i Los Angelesu 19. veljace.


Podijeli: Facebook Twiter