Muškarci cešce ignoriraju podatke s GPS-a

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Muškarci cešce ignoriraju upute satelitskih navigacijskih sustava od žena, pokazalo je istraživanje provedeno u Velikoj Britaniji, potvrdivši stari stereotip o tomu da muškarci mrze pitati za smjer vožnje.

Za razliku od nešto manje od tri cetvrtine ispitanih žena koje ignoriraju informacije navigacijskih sustava, to redovito cini 83 posto muških vozaca, smatrajuci ih "nepouzdanima" i "netocnima", pokazalo je istraživanje osiguravateljskog društva Swinton.

"Navigacijski sustavi pomažu vašim vlastitim navigacijskim sposobnostima, oni ih ne zamjenjuju", objasnio je menadžer u Swintonu, Steve Chelton, dodavši kako su vozaci cesto u pravu kada ne slijede slijepo podatke koje im daje sustav.

Trecina ispitanih vozaca rekla je da ih je navigacijski sustav uputio pogrešno za nekoliko kilometara, a više od polovine je izjavilo kako su se zbog podataka sustava posvadali sa svojim suvozacem.

Unatoc tomu, od 3.000 ispitanika, koliko ih je sudjelovalo u istraživanju, gotovo dvije trecine kazalo je kako ima satelitski navigacijski sustav u svojim vozilima - "za svaki slucaj".


Podijeli: Facebook Twiter