Muškarac u San Bernardinu ubio ženu, ranio dvoje djece pa ubio sebe

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Muškarac koji je otvorio vatru iz pištolja u učionici osnovne škole u San Bernardinu u ponedjeljak, ubio je ženu za koju se pretpostavlja da je bila učiteljica, a ranio je dvoje djece prije nego je počinio samoubojstvo.

Istražitelji pokušavaju utvrditi identitet ubijene žene kako bi ustanovili u kakvoj su vezi bili žrtva i njezin napadač, ako je veze uopće bilo i je li pucnjava proizašla iz svađe.

Ranjeni učenici koji su zbrinuti u bolnici nisu bili ni u kakvoj vezi s odraslima, rekla je policija koja smatra da su stradala jer su bila u blizini ubijene žene.

Nisu objavljene nikakve pojedinosti o medicinskom stanju ozlijeđenih učenika.

Policijski zapovjednik iz San Bernardina Jarrod Burguan, koji je prvi prenio da je dvoje djece zbrinuto u bolnici, nazvao je pucnjavu očitim ubojstvom i samoubojstvom.

Škola je blokirana u velikoj policijskoj akciji, rekla je policija.

Učenici su radi sigurnosti premješteni u drugu školu.

Smrtonosna pucnjava dogodila se u tome gradu na jugu Kalifornije koji se još oporavlja od terorističkog napada 2. prosinca 2015. u kojem je ubijeno 14 ljudi.

Tada su Syed Rizwan i njegova žena Tashfeen Malik ubili 14 ljudi, a 22 ranili. Bračni par koji je, kako je u istrazi ustanovljeno, prije napada prisegnuo na vjernost Islamskoj državi, ubijen je u pucnjavi s policijom.

Farookov prijatelj Enrique Marquez proglašen je u veljači krivim jer mu je pomogao nabaviti oružje upotrijebljeno u napadu. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter