Muškarac poginuo u stravičnoj nesreći na Ipsilonu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U današnjoj stravičnoj prometnoj nesreći između tegljača i automobila na dionici Cerovlje - Ivoli, poginuo je mlađi muškarac iz okolice Svetog Petra u Šumi, dok je vozač kamiona zbog zadobivenih ozljeda prebačen u pazinski Hitni medicinski trakt na liječenje. Težina ozljeda vozača tegljača nije poznata. Istarski ipsilon je od 10.30 sati zatvoren za sav promet na dionici Ivoli - Cerovlje radi očevida. Vozač automobila je, prema neslužbenim informacijama, iz nepoznatog razloga podletio pod kamion.

Službeni detalji prometne nesreće nisu poznati jer su očevidna ekipa PU istarske i Tihomir Červar iz Općinskog državnog odvjetništva iz Pazina, čekali da pazinski vatrogasci u potpunosti ugase požar koji je na automobilu i kamionu izbio nakon stravičnog sraza.

Na mjesto događaja su upućene sve službe, od vatrogasaca, pazinske policije i pulske prometne policije, hitne pomoći i djelatnika Bina Istre, koji održavaju Istarski ipsilon. Prizor nakon sraza bio je strahovit. Automobil, koji se najvjerojatnije kretao u smjeru Učke je udario u lijevi prednji dio kamiona s oznakama trgovačkog lanca Plodine, a koji se kretao iz smjera Rijeke prema Pazinu. Uslijed silovitog sudara osobni automobil je završio gotovo cijeli pod kamion te je izbio požar. Vatrena stihija je u potpunosti uništila prednju stranu kamiona i automobil ispod njega, a vatra je potom zahvatila i trgovačku robu koja se nalazila u prikolici tegljača. Vatrogasci koji su na teren došli sa četiri kamiona, su gotovo četiri sata neprestano gasili vatrenu stihiju. Očevid je radi gašenja započeo tek kasnije, kada su uvjeti to dozvoljavali.

Prema izviješću iz Bina Istre, osobni automobil je iz još nepoznatih razloga skrenulo s voznog traka i udario u kamion koji se kretao iz suprotnog smjera te od siline udarca izazvao požar na teretnom vozilu. Centar upravljanja Bina-Istre odmah je reagirao i alarmirao sve ekipe Bina-Istre koje su odmah intervenirale na regulaciji prometa.

Na mjestu događaja nam nisu mogli dati više informacija o nesreći jer niti policija ni ostale ekipe prisutne na terenu nisu znali više od onoga što se vidjelo. Čekalo se na očevid koji je radi gašenja požara kasnio satima. (M. SARDELIN)


Podijeli: Facebook Twiter